Na Fejsbuku traže smrt za kasapljenje psa

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2010, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Fejsbuku traže smrt za kasapljenje psa

Slučaj keruše Mile kojoj je nepoznata osoba odsekla sve četiri šape i ostavila je na ulici, u beogradskom naselju Medaković, pokrenuo je talas protesta i nezadovoljstva među građanima Srbije, koji zahtevaju pronalazak i najstrožije kažnjavanje počinioca ovog zločina nad psom.

Šokirani ovim nepočinstvom, koristnici društvene mreže Fejsbuk napravili su grupu pod nazivom ''JAVNI POZIV! NAD MUČITELJIMA ŽIVOTINJA >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << PRIMENITI ZAKON''.

''Pozivamo da se donese zakon da se mučenje i zlostavljanje životinja tretira kao i u slučaju sa ljudima. Ako ima osnova za smrtnu kaznu ili doživotnu zašto da se ne primeni?'' navodi se u opisu ove grupe, koja je naišla na podršku više od 1.700 ljudi.

Osnivači druge grupe ''RODITELJI VASPITAJTE SVOJU DECU DA NE MALTRETIRAJU ZIVOTINJE PO ULICI!'' navodi se sledeće:

''Susrećući se svakodnevno sa jezivim prizorima dece koja svoje kućne igračke zamenjuju mladuncima pasa i mačaka koje pronalaze na ulici i malteretiraju ih razvlačenjem po rukama i odvajanjem od majki, čime im smanjuju šansu za prezivljavanjem, moja svakodnevna borba da ih edukujem da treba da brinu o njima hraneci ih i pazeci na njih, ne nailazi na rezultate jer ta deca nemaju osnovno kućno vaspitanje koje bi trebalo da potekne od njihovih roditelja.

Apelujem zato upravo na iste, da od svoje dece naprave humane ljude koji će voleti i poštovati sve životinje, a da im priušte drugu vrstu igračaka ili jos plemenitije i bolje, neka ih usvoje !!!''.

Ovu grupu podržalo je preko 4.000 ljudi.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je danas da će grad kupiti proteze za psa kome su u naselju Medaković odsečene sve četiri šape.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.