Na Fejsbuku nema mesta govoru mržnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Fejsbuku nema mesta govoru mržnje

Osnivač Fejsbuka (Facebook) Mark Zakerberg izjavio je da ta društvena mreža u Nemačkoj nije dovoljno radila na sprečavanju govora mržnje.

Nemačke vlasti, zabrinute zbog rasističkih poruka na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama tokom migrantske krize, tražile su da se govor mržnje spreči.

Zakerberg je o tom pitanju u septembru razgovarao s kancelarkom Angelom Merkel, a ove nedelje se tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << posete Nemačkoj sastao i sa šefom njenog kabineta.

"Govoru mržnje nema mesta na Fejsbuku i našoj zajednici. Mislim da donedavno u Nemačkoj nismo dovoljno dobro radili i mislim da treba da radimo bolje", rekao je Zakerberg na skupu u Berlinu.

Direktor Fejsbuka je rekao da se finansira tim koji sarađuje s policijom u borbi protiv govora mržnje na Fejsbuku. On je dodao da je upoznavanje s nemačkim zakonima navelo Fejsbuk da proširi svoja shvatanja "zaštićenih grupa" i da ne bude tolerisan govor mržnje prema migrantima.

"Ima još da se radi. Želimo to da uradimo, ali mislim da smo jasno i glasno čuli poruku i posvećeni smo da radimo bolje", rekao je Zakerberg.

Direktor Fejsbuka je pohvalio vođstvo Nemačke u izbegličkoj krizi, navodeći da je ono "inspiracija i model za svet".

"Nadamo se da će više zemalja slediti Nemačku u ovome. Nadamo se da će SAD u ovome slediti nemačko vođstvo", rekao je Zakerberg.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.