NOVOSADSKI TATU MAJSTOR OSUĐIVAN ZBOG NEONACIZMA

Izvor: Kurir, 01.Feb.2012, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVOSADSKI TATU MAJSTOR OSUĐIVAN ZBOG NEONACIZMA

Osim Hitlera, Novosađanin na leđima jedne mušterije oslikao i Rudolfa Hesa

NOVI SAD - Novosađanin koji se bavi izradom tetovaža i koji je kao reklamu za svoj rad na svojoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk ostavio i tetovažu nacističkog vođe Adolfa Hitlera ranije je bio osuđivan kao član zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj.

Kako su preneli mediji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << on je bio jedan od učesnika incidenta na novosadskom Filozofskom fakultetu u novembru 2005. godine, kada je grupa pripadnika te organizacije prekinula antifašističku tribinu i išamarala jednog od učesnika.

Na suđenju koje je tada usledilo, G. Đ. je bio osuđen na tri meseca zatvora. Osim Hitlera, taj Novosađanin je na leđima jedne mušterije oslikao i Rudolfa Hesa, Hitlerovog dugogodišnjeg zamenika na čelu Nacionalsocijalističke radničke partije Nemačke.

Ispod Hitlerovog i Hesovog lika u nacističkim uniformama na nemačkom je napisano "Jedan narod, jedna država, jedan vođa" (Ein Volk, Ein Reich, Ein Fuehrer).

Tu tetovažu na Fejsbuku "lajkovalo" je 40 posetilaca te stranice, a ostavljeno je i desetak komentara, među kojima su: "Vrh!", "Umetnik", "Ekstra", "Al si ih uradio, svaka ti čast!", "Mnogo dobro".
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.