NI ČESTITKA NE MOŽE DA PROĐE BEZ PROVOKACIJA: Kurti poručio Bajdenu za Dan nezavisnosti SAD Srbija predstavlja pretnju miru u regionu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 13:09

NI ČESTITKA NE MOŽE DA PROĐE BEZ PROVOKACIJA: Kurti poručio Bajdenu za Dan nezavisnosti SAD "Srbija predstavlja pretnju miru u regionu"

Kurtiji navodi da napori predsednika SAD Džoa Bajdena da promoviše demokratske vrednosti širom sveta mogu se shvatiti kao napori da se održi mir među narodima.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti čestitao je građanima Sjedinjenih Američkih Država Dan nezavisnosti, 4. jul, a u čestitki je pomenuo i Srbiju kao pretnju miru u regionu.

Kurti je u tekstu čestitke koji je objavio na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Fejsbuk nalogu doveo u vezu Rusiju i Srbiju i napisao "da je Rusija prava demokratija, verovatno nikada ne bi izvršila invaziju na Ukrajinu, da je Srbija istinska demokratija, ne bi, kako je naveo, "predstavljala tako ozbiljnu pretnju miru u našem regionu".

Kurti takođe ocenjuje da odbojnost prema oružanom sukobu kod demokratskih država navodi autokrate poput, kako je naveo, "Putina, a pre njega Miloševića, da misle da će napadi na manje demokratske nacije proći nekažnjeno".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.