NETANIJAHU OBJAVIO NA FEJSBUKU DA IMA PLATU 3.500 EVRA

Izvor: Kurir, 11.Jan.2011, 03:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NETANIJAHU OBJAVIO NA FEJSBUKU DA IMA PLATU 3.500 EVRA

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu zarađuje mesečno bruto 43.952,29 šekela (oko 9.500 evra) objavio je njegov kabinet preko društvene mreže Fejsbuk.

Netanijahuova plata objavljena je onlajn nakon što su visoki izraelski zvaničnici i poslanici zatražili povećanje primanja.

Nakon što se oduzmu takse, zdravstveno i socijalno osiguranje i još 11.590 šekela (2.500 evra) za blindirano vozilo, Netanijahu zaradi neto 15.027,43 šekela (3.350 evra). >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Na Netanijahuvoj službenoj Fejsbuk stranici, uz potvrdu o plati, navedeno je da je on odlučio to da objavi potpuno transparentno "zbog zahteva veb surfera".

Jedino što se ne vidi su lični detalji: lični broj, brojevi bankovnog računa, osguranja, kapitalni fondovi, porez na prihod i broj nacionalnog osiguranja.

Drugi kanal izraelske televizije objavio je da američki predsednik Barak Obama zarađuje 400.000 dolara godišnje, a Netanijahu oko 120.000 dolara.

Medijski komentatori su to opisali ka "pi-ar štos", ali su se našalili rekavivši da su ih iznenadila mala Netanijhuova primanja u poređenju s drugim svetskim liderima.

Prema pisanju londonskog "Ekonomista", prošlog jula, najbolje je plaćen premijer Singapura s osnovnom platom od 2,18 milona dolara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.