Mustafa: Vulinova poseta i smena direktora u Preševu izazvale zabrinutost među Albancima na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2021, 18:35

Mustafa: Vulinova poseta i smena direktora u Preševu izazvale zabrinutost među Albancima na jugu

Jučerašnju posetu ministra policije Aleksandra Vulina Bujanovcu i smenu direktora Doma zdravlja u Preševu, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa okarakterisao je kao događaje koji su izazvali zabrinutost među građanima Preševske doline. Mustafa je na svojoj Fejsbuk stranici napisao i da Vlada nije pokazala spremnost za dijalog i poštovanje manjinskih prava i da nastavlja sa institucionalnom diskriminacijom.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Vulin je prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svoje posete u Bujanovcu poručio da je Srbija zemlja u kojoj se zakon bezuslovno poštuje i sprovodi i da je jednak za svakog građanina, a da je policija tu da štiti sve i da je ne zanima ko je koje nacionalnosti, što je Mustafa okarakterisao kao provokaciju Albanaca.

U instituciji u kojoj Albanci nisu zastupljeni, ministar Vulin svojim prisustvom ignoriše lokalnu institucije i promoviše međuetničku polarizaciju u Bujanovcu. Polarizacije koje nisu postojale ni u vreme krvavih ratova - napisao je Mustafa.

Smenom direktora Doma zdravlja u Preševu Dritona Salihua, smatra Mustafa, ministar zdravlja Zlatibor Lončar je dokazao da politika služenja funkcioniše samo dok ide u prilog Beogradu.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca je dodao i da Vlada nije pokazala spremnost za dijalog, poštovanje i napredovanje ljudskih i manjinskih prava, što je bila njena ustavna i zakonska obaveza.

Umesto toga, državna institucionalna diskriminacijska priroda i dalje je odrednica diskriminacijske politike - napisao je Mustafa.

Podsetimo, ministar Vulin je juče posetio Vranje i Bujanovac i sa rukovodicima policijskih uprava razgovarao o postignutim rezultatima i prioritetima u narednom periodu.

U Bujanovcu je, kako je saopšteno, rekao da državno rukovodstvo preduzima sve kako bi građani živeli bolje i bezbednije i da je važno da se taj kraj razvija, a da bi se to ostvarilo mora se očuvati i ojačati stabilnost i bezbednost.

Direktor Doma zdravlja u Preševu Driton Salihu razrešen je funkcije godinu dana pre isteka mandata, kako je rekao za Južne vesti, bez obrazloženja ministra zbog čega je smenjen, a da ni pre toga nije dobio nagoveštaj ili primedbu na njegov rad, te misli da je odluka o razrešenju politička.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.