Izvor: Mondo, 25.Mar.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslimani tuže Facebook i YouTube

Facebook i YouTube tuženi zbog masakra na Novom Zelandu, čiji snimak nisu uspeli da sklone od gledalaca.

Francuska muslimanska grupa /CFCM/ podnela je tužbu protiv Facebook i YouTube kompanija zbog emitovanja snimka masakra >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u džamijama u Krajstčerču, na Novom Zelandu.

Fejs otkrio broj pregleda novozelandskog užasa uživo

Francuski savet muslimanske vere /CFCM/, glavno telo koje predstavlja muslimane u Francuskoj, saopštilo je 25. marta da je podnelo tužbu protiv pomenutih mreža nakon što se na njihovim platformama pojavio snimak masakra.

Jutjuber doveden u vezu sa užasom na Novom Zelandu

Masovnu pucnjavu u dve džamije 15. marta na Novom Zelandu uživo je prenosio napadač preko svog Facebook profila oko 17 minuta. Nekoliko časova nakon napada snimak se i dalje mogao naći na mrežama Facebook, Twitter i YouTube, kao i na Instagram i WhatsApp aplikacijama, koji su u vlasništvu Facebook kompanije.

Detalji tužbe nisu saopšteni, a Facebook nije komentarisao slučaj.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Facebook i YouTube tuženi zbog emitovanja masakra

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2019

Francuski muslimanski vjerski savjet (CFCM), vodeći predstavnik muslimana u Francuskoj, danas je saopštio da je tužio Facebook i YouTube nakon što je snimak masakra u Krajstčerču emitovan na njihovim platformama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.