Muškarci podložniji FB prevarama

Izvor: B92, 11.Nov.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci podložniji FB prevarama

Kompanija Bitdefender sprovela je istraživanje da su muškarci ćešće nasedaju na Facebook prevare od žena.

Oni su na uzorku od 1.649 muškaraca i žena uvtdili da žene u 64,2 posto slučajeva odbiju zahtev za prijateljstvom na Facebooku ukoliko on stiže od nepoznate osobe, dok je kod muškaraca taj procenat 55,4.

Kada se na slici nalazi privlačna ženska osoba, muškarci češće prihvataju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtev, dok kod žena nije primećena razlika u zavisnosti od toga da li je na slici privlačan muškarac ili ne.

24,5 posto muškaraca dozvoljava da njihov profil mogu pretražiti nepoznati ljudi, dok to čini samo 16 posto žena, a muškarci i češće dele podatke o svojoj lokaciji piše CBSNews.

"Muškarci se više izlažu riziku od žena", rekao je Džordž Petri iz kompanije Bitdefender, "naročito kada se radi o prihvatanju prijateljstva nepoznatih osoba".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.