Mozilla povlači svoje reklame sa Facebooka, Elon Musk ugasio Tesla i SpaceX stranice!

Izvor: NovaEnergija.net, 26.Mar.2018, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozilla povlači svoje reklame sa Facebooka, Elon Musk ugasio Tesla i SpaceX stranice!

Facebook je očigledno u prilično nezgodnoj situaciji, jer detalji o skandalu sa korišćenjem podataka o korisnicima od strane kompanije Cambridge Analytica nastavljaju da potresaju društvenu mržu.
Pored sve uzburkanijih reakcija korisnika, kao i sve većeg broja pitanja koje postavljaju zakonodavni organi, Facebook počinje da pravi gubitke i na polju reklamiranja. Mozilla je povukla svoje oglase/reklame sa Facebooka, istakavši da su vesti o Cambridge >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << Analytici naveli Mozillu da razmotri trenutna podrazumevana podešavanja privatnosti na Facebooku, s obzirom na to da Mozilla koristi svoj novac kako bi podržavala ovu platformu. Zbog ovoga je Mozilla odlučila da, za sada, prekine sa oglašavanjem na platformi.
Kada Facebook načini bolje akcije u tome kako deli podatke o klijentima, a posebno na polju jačanja podrazumevanih podešavanja privatnosti, razmotrićemo povratak na Facebook”, ističu iz kompanije Mozilla.
Iako je Mozilla izgleda prva velika kompanija koja je povukla ovakav potez, mnogi drugi trenutno razmišljaju da urade istu stvar. Kako The Times izveštava, Incorporated Society of British Advertisers (ISBA) je zatražio da Facebook da više odgovora o novonastaloj situaciji i ove nedelje će se sastati sa rukovodiocima kompanije. Ovo trgovinsko telo predstavlja preko 3000 brendova, uključujući Unilever i P&G, koji bi mogli odlučiti o povlačenju stotina miliona dolara reklamnog novca sa Facebooka, zavisno od odgovora rukovodilaca kompanije.
Pored toga, Nordea, najveća banka u nordijskom regionu, tokom nedelje je istakla da za sada neće kupovati više Facebook akcija.
Elon Musk je od nekolicine svojih pratilaca na Twitteru dobio izazov da ugasi Facebook stranice obe svoje kompanije. SpaceX i Tesla Facebook stranice su sada deaktivirane, a obe su imale oko 2,6 miliona pratilaca.
Musk je odgovarao na brojne tvitove, a potom je stigao do jednog tvita Briana Actona (suosnivač WhatsAppa, aplikacije koja je sada u vlasništvu Facebooka), koji je imao hashtag #deletefacebook. Musk je postavio pitanje: “Šta je Facebook?”. Nakon ovoga, jedan pratilac je Musku rekao da bi trebalo da obriše Facebook stranicu “ukoliko je muško”. Musk je istakao da nije ni znao da takva stranica postoji i rekao je da će je ugasiti.
Potom ga je neko izazvao da obriše i Tesla Facebook stranicu, na šta je Musk odgovorio da stranica ionako izgleda neubedljivo. Nakon ovoga su i Tesla i SpaceX Facebook stranice nestale.
Izvor: Engadget, The Verge, Benchmark.rs
Foto: Pixabay
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.