Milo guši Fejsbuk „buđenje đetića“

Izvor: S media, 15.Mar.2011, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo guši Fejsbuk „buđenje đetića“

Fejsbuk kao sredstvo za pozivanje učesnika na neki protest ili skup „zapatio“ se i u Crnoj Gori. Naime, Nikšu Anđelića iz Herceg Novog policija je pozvala na informativni razgovor jer je preko svog profila na „fejsu“ pozivao zainteresovane da dođu na protest ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Ovo „buđenje đetića“, nazvano “Ulični protesti protiv mafije”, zakazano je za 21.mart.

Prema najnovijim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << informacijama postavljenim na statusu grupe “Uličnim protestima protiv mafije”, crnogorska policija ipak je dozvolila skup ispred republičkog parlamenta 21. marta ove godine.

Jedna od članova postavio je vest:

-Čestitam! Zahvaljujući Vašoj uzdržanosti, tolerantnosti, sposobnosti da razumete jedni druge i razlike koje nas spajaju danas je odobren skup ispred Skupštine 21. marta u 12h. Velike zasluge za ovaj čin možemo pripisati Robertu, kao i svima Vama koji ste uspeli da sve ovo vreme odolite svim onim pričama koje su nas razdvajale do sada. Hvala i Policiji Crne Gore koja nas razume - navedeno je na stranici grupe.

Inače, ova grupa koja broji oko 1.500 članova, među kojima je i Nikša Anđelić, poziva zainteresovane da se okupe 21. marta i protestuju ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Međutim, protest je bio zvanično zabranjen, a Nikša je pozvan na informativni razgovor u policijsku stanicu Herceg Novog, na razgovor kod načelnika CB u Herceg Novom Gorana Baničevića.

Kako je S media saznao preko Anđelićevog profila na Fejsbuku, on radi u MUP-u Crne Gore, što može da bude razlog zašto je baš on izabran za razgovor sa pripadnicima zakona. Jer, ko će kome da se „otvori“, ako ne kolega kolegi...

Traži se ubica Fejsbuka

Izraelci lansirali Fejsbuk za mlađe od 12 godina

S druge strane, sam Anđelić je napisao na Fejsbuk grupi da neće podleći nikakvim pritiscima i da će prisustovati protestu.

Povodom ovog događaja reagovala je i nevaldina organizacija “Libertas”, koja je saopštila da je pozivanje Anđelića "najprizemniji pokušaj ućutkivanja naroda koje srpovode službenici Agencije za nacionalnu bezbednost".

Inače, grupa je ranije saopštila da je o tom okupljanju obavestila Upravu policije, Misiju OEBS-a, delegaciju Evropske komisije u Crnoj Gori i diplomatska predstavništva.

Tanja Radunović

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.