Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milo Đukanović na Fejsbuku: 277 prijatelja

PODGORICA - Jedan od najpopularnijih interenet sajtova za druženje zove se "Fejsbuk", ima više od 70 miliona članova, a jedan od njih je i premijer Crne Gore Milo Đukanović.

Kako prenose podgoričke "Vijesti", teško je, međutim, utvrditi da li iza profila koji je kreiran pre nekoliko meseci Đukanović ili neko od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njegovih obožavalaca.

Crnogorski premijer ima 277 prijatelja na ovom sajtu, a među njima se, osim stranačkih kolega Filipa Vujanovića i Miomira Mugoše, nalaze i ljuti politički oponenti - Andrija Mandić, Srđan Milić i Nebojša Medojević.

Na sajtu postoji nekoliko stranica sa imenom crnogorskog premijera, ali su samo dve sa njegovim sllikama. Na jednoj se može videti da je osoba koja se krije iza Đukanovićevog imena ljubitelj sladoleda, kolačića, BMW automobila i borbe jastucima. Na ovom profilu postoji i nekoliko Đukanovićevih fotografija koje su nazvane "Milo carrr", "kralj" i slično, što upućuje da je ovaj profil pre delo nekog obožavaoca njegovog lika.

Grupe: Svi Crnogorci na svijetu

Na drugom, sličnom profilu sa Đukanovićevom fotografijom, primetna je veća aktivnost. Na ovoj stranici se vidi da je korištena aplikacija "Ouned", virtuelna prodavnica ljudi sa "Fejsbuka" i da je dodata "Soušel mi", kojom je omogućeno flertovanje i deljenje komplimenata ili različitih epiteta ostalim korisnicima.

Oba profila su otvorena za javnost, a Đukanović je primio veliki broj interesantnih video poruka, zagrljaja i postova.

Jedna od aplikacija koje su dostupne na ovom sajtu je i učlanjenje u grupe, a grupe u koje se učlanio crnogorski premijer su: borba protiv kancera, "Hajde da se u jednu grupu skupimo svi Crnogorci na svijetu", "Grupa ljubitelja domaćih filmova 'tata spalio đenku'"..

Na jednom od profila se nalazi i kratka jednostrana komunikacija između korisnika profila pod nazivom Miomir Mugoša i Đukanovića: "Šefe, kako smo danas?", pitao je 28. marta Đukanovića korisnik profila pod imenom Miomir Mugoša, koji nije kreirao gradonačelnik Podgorice, kako kažu iz njegovog kabineta.

Najinteresantniju poruku Đukanović je primio od jedne posetteljke sajta: "Da ti se nađe", poručila mu je, pored aplikacije policijskih lisica.

Medojević: 400 prijatelja

Jedan od najaktivnijih na "Fejsbuku" sa crnogorske političke scene je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević koji ima čak četri profila. Lider PzP-a ima oko 400 prijatelja, navija za Mančester junajted i član je grupa FK Rudar, Pljevlja, Born in Yugoslavia, i sličnih.

Medojević voli da prima i šalje zagrljaje, a dodao je i simpatičnu aplikaciju "Vampir", pomoću koje se pretvarate u vampira i borite se sa svojim prijateljima i ostalim ljubiteljima ove aplikacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.