Milioni korisnika Fejsbuka kriju svoje fotografije

Izvor: Blic, 18.Mar.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milioni korisnika Fejsbuka kriju svoje fotografije

Milioni korisnika najpoznatije društvene mreže Fejsbuk, ne stavljaju svoje fotografije i brišu svoje ime sa snimaka koje njihovi prijatelji postave, jer smatraju da su neprivlačni, prenosi "Telegraf“.

Istraživanja pokazuju da svaka druga osoba prilikom postavljanja fotografija na Fejsbuk, izbegava fotografije iz svog "debelog" perioda.

Čak 14 odsto žena izjavilo je da nije "tagovano" ni na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jednoj fotografiji, da bi izbegle da bilo ko na ovoj mreži vidi kako izgledaju. Svakoj desetoj ženi je "muka" kada vidi svoje fotografije, a 13 odsto odbija da se slika u većem društvu, plašeći se da bi fotografija mogla da završi na Fejsbuku.

Zanimljivo je da se svaka deseta osoba koristi tuđim fotografijama, kao na primer svog psa, ili lika iz nekog crtanog filma, sve u želji da izbegne da stari poznanici vide kako sada izgleda, dok se pet odsto korisnika Fejsbuka koriste fotografijama ljudi za koje smatraju da bolje izgledaju.

Istraživanje je finansirala kompanija "Lighter life" koja proizvodi dijetetske proizvode, i vršeno je na 2.000 ispitanika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.