Meta, vlasnik Fejsbuka, otpušta još 10.000 radnika

Izvor: VOA, 14.Mar.2023, 17:00

Meta, vlasnik Fejsbuka, otpušta još 10.000 radnika

Kompanija Meta, u čijem vlasništvu je Fejsbuk, najavila je da će otpustiti još 10.000 radnika i da neće popuniti 5.000 upražnjenih radnih mjesta, u pokušaju da smanji troškove poslovanja. Kompanija je prethodno u novembru najavila da će otpustiti 11.000 zaposlenih, što je u tom trenutku bilo 13 odsto radne snage. Meta i druge tehnološke kompanije su poslednje dvije godine zapošljavale veliki broj ljudi i proteklih mjeseci počele su da otpuštaju neke od njih. Početkom prošlog mjeseca, Meta je prijavila pad profita, treći kvartal zaredom. Iz te kompanije je u utorak saopšteno da će smanjiti tim za regrutovanje radnika, te da će napraviti dodatne rezove u svojim tehnološkim grupama u aprilu, a zatim i poslovnim u maju. “Biće teško i to se ne može izbjeći. To će značiti da se opraštamo od talentovanih kolega koje su bile dio našeg uspjeha", poručio je izvršni direktor Mete Mark Zakerberg. Kompanija, čije sjedište je u Menlo Parku u Kaliforniji, uložila je milijarde dolara da bi se preusmjerila na "metaverzum". U februaru je saopštila da su pad u onlajn reklamama i konkurencija sa rivalima kao što je TIkTok, uticali na profit. “Kada sam govorio o efikasnosti ove godine, rekao sam da dio našeg posla obuhvata zatvaranje radnih mjesta - u službi izgradnje manje, više tehničke kompanije i poboljšanja poslovnih rezultata da bi se ostvarila naša dugoročna vizija", rekao je Zakerberg. Amazon je prethodno odlučio da zaustavi izgradnju drugog sjedišta u Virdžiniji posle najveće runde otkaza u istoriji te kompanije i promjene planova u vezi sa radom od kuće.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Meta otpušta 10.000 radnika

Izvor: Capital.ba, 14.Mar.2023

KEMBRIDŽ – Kompanija Meta, u čijem su vlasništvu Facebook, Instagram i WhatsApp, najavila je da će otpustiti čak 10.000 zaposlenih. FOTO: Pixabay Biće to drugi val otkaza u Meti koja je u novembru 2022. godine otpustila 11.000 radnika. Izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg je kazao da je odluka...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.