Mesto u Srbiji koje najlepše miriše

Izvor: Mondo, 06.Jul.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesto u Srbiji koje najlepše miriše

Nikada ne biste pogodili gde u Srbiji najlepše miriše. Da vam malo pomognemo - reč je o jednom muzeju.

Foto: Facebook/Muzej parfemskih bočica Pudar

Polovinom 2014. godine u Bezdanu je otvoren Muzej parfemskih bočica, jedinstven na Balkanu. Drage dame, ako ne znate šta ćete sa bočicama potrošenih parfema...

Sestre Biljana i Jelena Pudar od malena vole parfeme, a bočice su počele da sakupljaju još kao devojčice.

"Oduvek sakupljamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << parfemske bočice, najpre smo kao male uzimale mamine kada bi potrošila parfem. Poklanjale su nam ih i njene prijateljice, rođaci, od 2008. godine počele smo intenzivno da ih sakupljamo, a sada bočice stižu iz raznih krajeva sveta," kažu za MONDO sestre Pudar.

Muzej parfemskih bočica "Pudar" jedini je ovog tipa na Balkanu, a u njemu se trenutno nalazi više od 2.000 parfemskih imena, a bočica... ni sestre ne znaju koliko ih sada ima. "Više parfemskih imena ima jedino u muzeju u Barseloni - oko 6.000."

Foto: Facebook/Muzej parfemskih bočica Pudar

Pitali smo sestre Pudar kako su uopšte došle na ideju da otvore muzej.

"Zapravo je ta ideja oduvek postojala. Parfemi su nas privlačili od detinjstva, a u nekom trenutku su nam zidovi kuće bili prekriveni sakupljenim bočicama. Logičan sledeći korak je bio otvaranje Muzeja. Osim toga, kao predsednik turističkog udruženja 'Vikend' shvatila sam da je ovo jedan od načina da privučemo turiste u naš kraj," kaže nam Biljana, i dodaje da posetilaca ima, najviše iz Srbije.

"Posetilaca ne manjka, uglavnom dolaze u grupama, a ulaz u Muzej je za grupne posete 100 dinara po osobi".

Sestre Pudar parfemske bočice za Muzej nabavljaju putem Interneta, na sajmovima kolekcionara širom sveta, ali im i vi, drage čitateljke, možete poslati bočice koje imate.

"Jedini uslov je da to budu original parfemi, a pored tih, u Muzeju imamo i neobične bočice starih parfema koji nisu bili original, ali su flašice same po sebi interesantne," kaže Biljana.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.