Medvedev se sastao sa Cukerbergom

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2012, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev se sastao sa Cukerbergom

01.10.2012. -

Dmitrij Medvedev se u ponedeljak sastao sa direktorom Fejsbuka Markom Cukerbergom. Premijer Rusije koji je aktivan korisnik Intreneta, razmotrio je sa osnivačem najpopularnije društvene mreže u svetu pitanja autorskog prava na Internetu i uključivanje ruskih stručnjaka u nove razrade Fejsbuka.

Sastanak Dmitrija Medvedeva i Marka Cukerberga je protekao ne u zvaničnim kabinetima ruske vlade, već u podmoskovskoj rezidenciji šefa ministarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << kabineta. Medvedev je davnašnji obožavalac kompjuterskih tehnologija, on ima svoj video-blog, stranicu na Tviteru,u Živom dnevniku i naravno, na Fejsbuku. Zato je pažnja za susret ruskog premijera i šefa najveće društvene mreže u svetu (više od 995 miliona korisnika) bila povećana. Evo šta je rekao Dmitrij Medvedev na početku razgovora.

- Ako se govori o društvenim mrežama, one su postale vrlo popularne u svetu. Između ostalog zahvaljujući Fejsbuku. Kod nas, prema mom mišljenju, ima oko deset miliona korisnika Fejsbuka. Ja sam imam tamo stranicu. To nije tako mnogo kao u SAD. Ali ipak cifre zadivljuju. Čak bez obzira na to što imamo svoje drutšvene mreže, Drugovi iz razreda, U kontaktu, naravno, svi koriste Tviter. U tom smislu sve je vrlo dobro. Ali to da imamo sasvim drugačiji svet ni kod koga ne izaziva sumnju. Verovatno je u tome vaša zasluga.

Mark Cukerberg je doputovao u Rusiju da se sastane sa pobednicima konkursa inovatora Fejsbuka World Hack, da održi javno predavanje studentima Moskovskog državnog univerziteta, da razgovara sa kompanijama koje prave priloge za društvene mreže.

- Pre svega hteo bih da zahvalim na velikoj časti što ste pristali da nas primite. Doputovao sam ovde na Kup Fejsbuka World Hack ne samo zato što je ruska ekipa pobedila, već i zato što su ovde odlični autori priloga za društvene mreže, vrlo dobri programeri. Jedan od glavnih razloga mog dolaska u Rusiju je to što gradimo globalnu platformu i tamo će biti potrebni razni prilozi, produkti koje prave strane kompanije. U toku svoje posete Moskvi razgovaraću sa predstavnicima tih kompanija. Potrudiću se da ih nadahnem za stvaranje novih produkata, novih priloga koji će se, siguran sam veoma dopasti ruskim korisnicima.

Razmatrani su na sastanku i problemi sa kojima se suočavaju biznismeni koji razvijaju nove projekte u Mreži, i obični korisnici. Ključni je autorsko pravo. Dmitrij Medvedev je ponudio svoju varijantu rešenja.

- Po meni, vrlo je važno da se nađe balans između tadicionalne zaštite autorskih prava, a sa druge strane novih formi koje su karakteristične samo za Internet i koje omogućavaju da se u slobodnom maniru koriste objekti autorskog prava. Najteži je zadatak za pravnike i za biznismene, za sve one koji se bave društvenim mrežama da nađu ovaj balans. Daću vam samo jednu ideju. Ona se sastoji u tome da se samom vlasniku autorskih prava omogući da odredi granicu zaštite svog prava. I da se ustanovi pretpostavka da ako objekat nije na Internetu sertifikovan kao onaj koji zahteva strogo čuvanje, moguće je njegovo slobodno korišćenje. Govorim o tome sa interesovanjem, zato što sam se nekada bavio ovim problemom u svojoj pravnoj advokatskoj praksi.

Na kraju sastanka sa Dmitrijem Medvedevom Mark Cukerberg je poklonio ruskom premijeru majcu sa adresom stranice Medvedeva na Fejsbuku.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Medvedev će razgovarati o IT-tehnologiji sa osnivačem Facebook-a

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2012

01.10.2012. -..Ruski premijer Dmitrij Medvedev će se sastati sa osnivačem i generalnim direktorom najveće svetske društvene mreže Facebook, Markom Cukerbergom...Medvedev i Cukerberg će razgovarati o saradnji u oblasti IT-tehnologija i početku u inovacionom centru Skolkovo. Kasnije će Cukerberg...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.