Izvor: Piplmetar.rs, 18.Jun.2023, 03:31

Medved napao čoveka dok je u svom dvorištu pio kafu i ubio ga: Žrtva vrištala, ali je pomoć stigla prekasno

Komšije su ga čule kako vrišti i pokušale su da uplaše medveda vičući i trubeći automobilima, rekli su policajci. Ali, životinja nije pustila Džeksona.

Foto: Shutterstock


Crni medved je napao i ubio 66-godišnjeg muškarca koji je uživao u kafi u svom dvorištu i odvukao ga dvadesetak metara niz nasip, saopštile su vlasti u Arizoni.
Vlasti su reagovale na napad oko 7.50 u petak, 16. juna, u oblasti Grum Krik u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Preskota, saopštila je kancelarija šerifa okruga Javapai u objavi na Fejsbuku.
Pre napada, Stiven Džekson je pio kafu napolju na imanju gde je gradio kuću, rekli su policajci.
Tada je medved iznenada napao Džeksona i odvukao ga dvadesetak metara niz nasip, saopštile su vlasti.
Komšije su ga čule kako vrišti i pokušale su da uplaše medveda vičući i trubeći automobilima, rekli su policajci. Ali, životinja nije pustila Džeksona.
Jedan komšija je ubio životinju svojom puškom, rekli su policajci, ali je Džekson već preminuo od zadobijenih povreda.
„Na prvi pogled nije izgledalo da na lokaciji postoji bilo šta što bi izazvalo napad medveda, kao što je hrana, mesto za kuvanje ili pristup vodi“, rekli su policajci.
Medved je ubijen, saopštile su vlasti.
Policija će istražiti Džeksonovu smrt, a zvaničnici za divlje životinje će dalje istražiti šta je izazvalo napad.
„Naše iskreno saučešće izražavamo porodici gospodina Džeksona“, rekao je šerif Dejvid Rouds. „Ne mogu da izrazim koliko je duboko tužna ova situacija i mogu samo da kažem da su naše molitve sa vama.“
Preskot je oko 170 kilometara severno od Feniksa.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.