Medojević: Srbija je bratska država Crne Gore, saveznik i prijatelj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021, 15:18

Medojević: Srbija je bratska država Crne Gore, saveznik i prijatelj

Predsednik Pokreta za promjene, jedan od lidera Demokratskog fronta i doskorašnji poslanik u Skupštini Nebojša Medojević poručio je danas da je Srbija bratska država Crnoj Gori, istorijski saveznik, prijatelj i partner za evropsku budućnost.

Medojević je na svom fejsbuk profilu napisao da su u Crnoj Gori uvek postojale dve politike.

"Jedna, koju danas predstavlja DF koja Srbe u Crnoj Gori doživljava kao ravnopravne građane, svoje na svome, a Srbiju doživljava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao bratsku državu, saveznika i prijatelja, partnera za evropsku budućnost, ekonomski razvoj i prosperitet", precizirao je Medojević.

Druga pollitika je, istakao je, koju danas predstavlja DPS i sateliti, Demokrate, Krivi, URA, Vijesti, Bošnjačka stranke, Albanske stranke, koji "Srbe u Crnoj Gori doživljavaju kao neprijatelje države, Srbiju kao agresora, neprijatelja i opasnost.

Crna Gora, poručio je, može da opstane kao država samo ako bude zasnovana na opštedruštvenom dogovoru po principu sva prava svima.

"Crna Gora mora biti Crnogorska, ali i Srpska. Kad se postigne pošteni istorijski temeljni dogovor Crnogoraca i Srba o zajedničkoj otadžbini Crnoj Gori koja mora biti građanska, demokratska, pravna, socijalno pravedna i ekonomski efikasna, i koja ce štititi pravo svakog naroda i etničke grupe na svoje korene, tradiciju, identitet, veru i kulturu", jasan je Medojević.

Demokratski front je, istakao je, politički iskaz takve pomirene, reformisane, moderne , evropske Crne Gore spreman da sa Bošnjacima, Albancima i Hrvatima gradi zajedničku kuću, bez diskriminisanih i privilegovanih.

"Sva prava svima", poručio je lider PzP.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DF IMA JASAN CILJ: Zdravkove manipulacije neće proći, ovo su zahtevi najveće vladajuće partije u Crnoj Gori

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021, 08:16

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević i predsednik Pokreta za promene Nebojša Medojević tražiće na sutrašnjem sastanku lidera parlamentarne većine da se postigne sporazum o novoj vladi sa novim premijerom, na bazi izborne volje građana, javljaju podgorički mediji...Kako...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.