Izvor: RadioCity.rs, 19.Nov.2020, 21:29

Mediana sadi vetrozaštitni pojas oko deponije "Bubanj", nastavlja se uklanjanje stabala

Sadnja vetrozaštitinog pojasa je projekat ovog preduzeća i Sekretarijata za zaštitu životne sredine, a cilj je da se ublaži negativan uticaj na okolinu.
"Biće izvršena sadnja ukupno 387 sadnica na dužini od 2557 metara. Sadi se dvoredni drvored lišćara koji čine 89 javorolisnih platana, 106 gorskih javora a jednoredna će biti sadnja 192 vrste obične smrče na dužini od 952 metra", naveli su na svojoj fejsbuk stranici iz Mediane.

S druge strane, iz ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << preduzeća najavili su i da će uklanjati stabla na području Hilandarske, Episkopske i Vojvode Tankosića. Kako je na svom fejsbuk profilu napisao direktor Dragoslav Pavlović, radi se isključivo o starim i suvim stablima, koja predstavljaju opasnost po građane.
"JKP "Mediana" u prethodnom periodu se bavili svakodnevnom sadnjom četinara, ukrasnog šiblja itd. Međutim, kako se brinemo o 28.000 stabala u gradu, a među njima ima i suvih, u narednom periodu sektor "Zelenilo" JKP "Mediana" Niš uklanjaće isključivo stara i suva stabla na javnim površinama", najavio je Pavlović i dodao da se zasadi 20 puta više od posečenih stabala.
Pojedini građani pitaju se da li će Mediana na mestu starih stabala da zasadi nova, ali sem najave da se sadi zimska rasada i uređuje park kod Gradske kuće, odgovora nije bilo.
Podsetimo, građani su se više puta žalili zbog uklanjanja i seče drveća u Nišu, a predstavnici Dveri protestovali su zbog seče kedrova ispred Delta Planeta.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.