Maturanti u Hrvatskoj kraj škole slavili uz nacistički pozdrav, profesorka ih sa ponosom gledala

Izvor: Luftika.rs, 26.Maj.2022, 11:45

Maturanti u Hrvatskoj kraj škole slavili uz nacistički pozdrav, profesorka ih sa ponosom gledala

Profesorka hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom Facebooku fotografiju maturanata koji s beretkama na glavi drže desnice u zraku u znaku nacističkog pozdrava.
Budući CNC operateri imaju crne majice na kojima piše „Za norijadu spremni“ (tradicionalno okupljanje maturanata) ali i maskirne pantalone, piše Index.hr.
Na fotografiji je i njihova profesorka hrvatskog jezika Nives Romanjek koja ih sa smeškom gleda sa strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << takođe u kombinaciji crne majice s natpisom i maskirnih pantalona.
Direktor te škole prof. Luka Mladinović za SBplus komentarisao je fotografiju.
„U školskom dvorištu su imali samo beretke“ „Naravno da to ne podržavamo. Zgrožen sam i fotografijom i objavom na društvenoj mreži; o čemu dosad uopšte nisam bio informisan. U školskom su dvorištu imali samo beretke, svi su bili jako veseli i ja sam ih tamo lično pozdravio te ispratio u povorku gradom. Nisam primetio sporne natpise, inače bih reagovao.
Učenika je puno pa je teško obratiti pažnju na sve, ali razredna je trebala reagovati. Industrijsko-obrtnička škola itekako je osetljiva na ovakve stvari. Nikako ne stojimo iza toga. Još jednom ćemo sve proveriti i utvrditi odgovornost“, rekao je.
Nacistički pozdrav i u Dubrovniku
Kraj škole su uz nacistički pozdrav proslavili i maturanti Pomorsko-tehničke škole u Dubrovniku.
Oni su poslednji dan nastave proslavili uz glasnu muziku, pevanje, petarde, ali i vatru koju su zapalili na cesti. Jedan učenik je, pokazuju objavljene snimke, mahao zastavom na kojoj se nalazi grb s prvim belim poljem koja se koristila u vreme NDH, dok su dva učenika osobu koja ih je snimala pozdravljala nacističkim pozdravom.

Hrvat poslao poruku Srbima povodom rata u Ukrajini i zatalasao duhove Balkana

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL U HRVATSKOJ ŠKOLI Maturanati pozirali sa NACISTIČKIM POZDRAVOM, s njima i profesorka hrvatskog jezika

Izvor: Blic, 26.Maj.2022

Maturanti Industrijsko-zanatske školi u Slavonskom Brodu sa podignutom desnicom pozdravljaju u znaku nacističkog pozdrava, a fotografiju je na Fejsbuku objavila njihova profesorka hrvatskog jezika Nives Romanjek.

Nastavak na Blic...

Maturanti u Hrvatskoj uputili nacistički pozdrav, razredna podelila fotografiju na Fejsbuku

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2022

Profesorka hrvatskog jezika u Industrijsko-zanatskoj školi u Slavonskom Brodu objavila je na svom Fejsbuku fotografiju maturanata koji drže podignute desnice u znaku nacističkog pozdrava.

Nastavak na Radio 021...

Ustašluk u Hrvatskoj – maturanti u crnim uniformama salutiraju, profesorka oduševljena FOTO

Izvor: B92, 26.Maj.2022

Maturanti jednog razreda Industrijsko-obrtničke škole u Slavonskom Brodu bili su odeveni u uniforme koje podsećaju na HOS-ove, a pozirajući za fotografiju svi su podigli ruke u fašistički pozdrav...Poslednji dan nastave maturanti širom Hrvatske u sredu su tradicionalno obeležili "ludim danom"...

Nastavak na B92...

Profesorka maturanata iz Slavonskog Broda: Posao sam odradila vrhunski, tu nema ništa sporno

Izvor: Danas, 26.Maj.2022

Javila se profesorka Industrijsko-zanatske škole u ​​Slavonskom Brodu, koja je objavila fotografiju svojih učenika sa nacističkim pozdravom i majicama sa natpisom "Za norijadu spremni". Direktor škole je rekao da je zaprepašćen fotografijom i da je ne podržava. Ceo slučaj istražuje policija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.