Marketing zabrinut: Društvene mreže donose samo 1,5% transakcija

Izvor: NovaEnergija.net, 04.Apr.2016, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marketing zabrinut: Društvene mreže donose samo 1,5% transakcija

Dok su trgovci i marketing već dugo u dilemi da li na društvenim mrežama vode adekvatne kampanje, glavni igrači nemaju nameru da se povuku sa Fejsbuka, Tvitera i Instagrama. Međutim, nova studija može da promeni mišljenja.
Od januara do marta, e-trgovina Custora objavila je podatke o prodaji od oko 100 milijardi dolara i 500 miliona kupaca i utvrdila da samo 1,5% transakcija je došla putem društvenih mreža. U okviru tog malog procenta Fejsbuk dominira sa >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << 81 odsto, Pinterest sa 10,8 odsto i Instagram, Jutjub i Tviter zajedno sa 5,2 odsto. Čak i dodavanje “buy” dugmeta u osnovi ništa nije promenilo na društvenim mrežama, navodi Klod De Džokas, vodeći analitičar u digitalnoj istraživačkoj firmi L2.
Za razliku od toga, digitalne taktike poput pretraživanja, mejlova i udruženog marketinga dominiraju sa 70 odsto, a još 20 odsto od prodaje su jednostavni impulsi za kupovinu gde marketing nema nikakvog uticaja.
Majkl Šajner, iz Abercrombie & Fitch, kaže da marketinške i komunikacijske agencije nisu zabrinute zbog toga, nego da društvene mreže više koriste zbog informacija od korisnika u vezi sa brendom.
Sa dolaskom algoritma na Instagram i Tviter, situacija će se promeniti i na ovim društvenim mrežama. U slučaju Instagrama, Mark Ajkman, generalni direktor marketinških usluga u Mercedes-Benz, navodi da postovi umeju da privuku desetine hiljada lajkova i šerova u roku od nekoliko sati, u odnosu na Fejsbuk postove.
Važno je da napravite originalan sadržaj, fotografije i video snimke, nemojte da ih reciklirate“, naveo je on.
Ajkman je rekao da njegov tim pristupa Instagramu kao platformu za brendiranje, a Fejsbuku više kao kanalu za direktne odgovore.
Ono na šta su trgovci fokusirani je dugoročni efekat, a rešenje za to je Pinterest.
Ljudi koji pinuju (na Pinterestu) grade budućnost, bez obzira da li je ta budućnost bebi žurka za četiri nedelje ili svadba koja će biti za četiri meseca. To je maraton, a ne sprint“, navodi Meri Bič iz agencije Kate Spade & Co.
Izvor: adweek.com
Foto: pixabay.com
Pogledaj vesti o: Facebook,   Twiter,   Jutjub

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.