Izvor: Radio 021, 19.Nov.2018, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mark Zakerberg naredio svojim zaposlenima da koriste samo Androide

Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg je svom timu naredio da koriste Android, prenosi "The New York Times".

Ovu odluku je doneo nakon što je izvršni direktor kompanije Apple kritikovao Facebook, nazivajući ga servisom koji remeti privatni život.

"Već dugo ohrabrujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << naše zaposlene da koriste Android jer je to najpopularniji operativni sistem na svetu", rekli su u Facebook-u za "The New York Times".

Ono što još uvek nije potpuno jasno je da li je Mark ovu naredbu izdao zbog izjava izvršnog direktora Applea, međutim Android je u svakom slučaju najdominantniji sistem u Americi, Evropi, Rusiji i Aziji.

Stručnjaci kažu kako je ovo dobra odluka i da druge kompanije kao što je Snapchat takođe ohrabruju svoje radnike da koriste Android.

Android i iOS imaju nekoliko bitnih razlika koje utiču na razvoj sistema i aplikacija.

Međutim, novinari "New York Timesa" su proverili Twitter profile nekoliko Facebookovih zaposlenih i otkrili su da oni još koriste iPhone, što navodi na zaključak da Markova naredba nije izvršena kako treba.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zakerberg naredio zaposlenima da koriste samo Androide

Izvor: Danas, 19.Nov.2018

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg je svom timu naredio da koriste Android, piše "The New York Times". Članak Zakerberg naredio zaposlenima da koriste samo Androide se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.