Marić: Apelujem na vozače da voze pažljivije

Izvor: Kurir, 22.Dec.2013, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Apelujem na vozače da voze pažljivije

U spasavanju povređenih bilo je angažovano devet vatrogasnih kola sa 25 vatrogasaca, dodajući da su svi oni prošli obuku za spasavanje i da su oni uradili ono što su mogli, naveo je načelnik Sektora za vanredne situacije

BEOGRAD - Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić je, govoreći o današnjem teškom udesu u Šimanovcima, ocenio da je umor učinio svoje i apelovao na vozače da pažljivije voze.

Marić je napomenuo da je u spasavanju povređenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bilo angažovano devet vatrogasnih kola sa 25 vatrogasaca, dodajući da su svi oni prošli obuku za spasavanje i da su oni "uradili ono što su mogli".

Na pitanje gde su sada smešteni oni koji nisu povređeni, ali su ostali bez svojih automobila, Marić je rekao da su se svi snašli.

"Autoput je obraz države i morate da obratite pažnju na saobraćaj koji se događa na toj deonici", naglasio je Marić

"Setite se snega, setite se one snežne blokade, to je propust koji želimo da se više ne ponovi, tako je i sa maglom", rekao je Marić.

Apel nije dovoljan, možda treba iskontrolisati snažnije i jače, kaže Marić i dodaje da je očigledno umor uradio svoje.

Upitan da li je možda signalizacija bila problem na ovom delu puta, Marić je rekao:

"Mi iz Sektora za vanredne situacije se bavimo zaštitom i spasavanjem, to je priča za ljude koji se bave saobraćajem, na nama je da apelujemo - ovo više ne sme da se ponovi".

Na auto putu Batrovci-Beograd, jutros, oko 07.30 časova, u neposrednoj blizini naplatne rampe Šimanovci, dogodila su se četiri saobraćajna udesa u kojima je učestvovalo ukupno 38 vozila, a dve osobe su izgubile život.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.