Izvor: Politika, 16.Okt.2014, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mapa „velike Crne Gore” hit na društvenim mrežama

 Od našeg stalnog dopisnika

Podgorica – Proteklih dana društvenim mrežama kruži i karta takozvane velike Crne Gore kao odgovor na slične karte, poput karte takozvane velike Albanije.

Karta velike Crne Gore postala je hit na „Fejsbuku”, a mnogobrojne poruke koje je prate imaju skoro jedinstvenu poruku – velika Crna Gora pomrsiće konce i velikoj Albaniji i velikoj Srbiji.

U novoj mapi pozamašne Crne Gore ucrtani su delovi Albanije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Srbije (bez Vojvodine), Kosova, Makedonije i Bugarske. Crtačima ove mape to nije bilo dovoljno, pa su odlučili da se prošire, to jest Velikoj Crnoj Gori pripoje Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Sloveniju, deo Mađarske, Austrije, pa čak i Francuske.

Ima i onih koji po raznim sajtovima zameraju autoru ove karte što tako ogromnu Crnu Goru ne spojiše sa Grčkom, „bratskom državom”, kako piše, između ostalog, u jednom komentaru.

Komentatori posebno zameraju tvorcu novoteritorijalne karte što je grad u Vojvodini s najvećim brojem Crnogoraca u Srbiji – Lovćenac, ostao izvan granica Velike Crne Gore.

U okviru Velike Crne Gore je i dobar deo Italije. Karta je na društvenim mrežama izazvala šaljive komentare, pa tako pojedini „sanjaju” da brodska linija Bar–Bari jednog dana postane lokalna linija.

No da mladi nisu ozbiljno shvatili objavljenu kartu svedoče na stotine šaljivih komentara na društvenim mrežama. Jedan od komentara koji svakako zavređuje pažnju jeste i ovaj u kom se autor pita zašto je Švajcarska ostala izvan granica velike Crne Gore.

„Zato što mnogo rade”, usledio je odgovor.

----------------------------------

Polupana stakla na ambasadi Albanije

Podgorica – Crnogorska policija potvrdila je vest da su oko deset sati i trideset minuta polupana stakla na albanskoj ambasadi u Podgorici i da niko od osoblja ambasade nije povređen ubačenim kamenicama i komadima stakla. Policija je takođe saopštila da su uhapsili tri osobe, kako su naveli, „zbog sumnje da su polomile stakla na ambasadi Albanije u Podgorici”. Osim što je kamenovana zgrada ambasade, i na susednom restoranu „Sempre” pričinjena je manja materijalna šteta. Na lice mesta, ispred albanske ambasade stigla je policija, izvršila uviđaj u prisustvu ambasadora Albanije u Crnoj Gori Ernala Filje.

N.Đurić

objavljeno: 16.10.2014.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.