Maks opet na polu, Noris oduševio domaće navijače

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 17:19

Maks opet na polu, Noris oduševio domaće navijače

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je pol poziciju na VN Velike Britanije na stazi Silverston.

Ovo je još jedna pol pozicija za holanđanina koji tako nastavlja dominaciju u šampionatu Formule 1.

Odmah iza njega je bio vozač Meklarena Lando Noris koji je iza Red Bula bio na 52 hiljaditinke.

Iza Landa je njegov klupski kolega Oskar Pijastri koji je tako potvrdio najbolje kvalifikacije za Meklaren u poslednjih nekoliko godina.

Lekler i Sains >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će sutrašnju trku započeti na četvrtom i petom mestu, iza crvenih bolida se nalaze vozaći Mercedesa Džordž Rasel i Luis Hamilton, osmi je Albon, deveti Alonso, dok će sa desetog mesta trku sutra započeti Pjer Gasli.

U prvoj sesiji se staza sve više sušila, kiša je padala tokom treninga broj tri, i bolidi su bili sve više brži. Veliki problem je napravio Kevin Magnuses koji je u Hasu stao na sred staze malo pre kraja ovog dela kvalifikacija, tako da su sudije odlučile da istaknu crvene zastave. Prekid nije dugo trajao, a kada se nastavio gledali smo pravu ludnicu na terenu, a najveći gubitnik je bio Serhio Peres koji je prvi postavio najbolji krug, ali je na kraju završio na 16. mestu, što je nova katastrofa u kvalifikacijama za Meksikanca. Sem vozača Red Bula kvalifikacije su završili i Magnusen, De Vris, Džou i Juki Cunoda.

Drugi deo kvalifkacije je bio fenomenalan, jer su se vozači konstatno smenjivali na prvom mestu, do jedno tri minuta do kraja tog dela kvalifikacija, kada je Maks postavio najbrže vreme koje je ostalo do kraja ove sesije. Posle druge sesije kvalifikacije su završili Botas, Sardžent, Okon, Strol i Hulkenber koji je završio na 11. mestu.

Poslednjih 12 minuta su bili fenomenalni. Najuzbudljivije je bilo kada je u samom finišu kvalifikacija, kada je Lando Noris svrgnuo sa prve pozicije Maksa Ferstapena, što je izazvalo veliku radost domaćih navijača, međutim to nije dugo trajalo jer se Maks ubrzo vratio na prvo mesto i tako nastavio tradiciju osvajanja pol pozicija u ovoj sezoni.

Svakako možemo reći da su ovo bile do sada najuzbudljivije kvalifikacije u sezoni, a Meklaren je potvrdio da se vraća na pravi put, a ove kvalifikacije su pravi pokazatelj toga.

Ostaje nam da vidimo kako će se ponašati u trci koja je na programu u nedelju od 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.