Makedonija uvodi turistički pasoš!

Izvor: Prva.rs, 08.Nov.2014, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija uvodi turistički pasoš!

Turistički pasoši prave se sa željom da se turistima omogući da bolje upoznaju zemlju u koju dolaze.
Direktor Agencije za promociju i podršku turizma Makedonije, Kristijan Džambazovski rekao je da će pasoš, koji će turisti koristiti tokom boravka u Makedoniji, biti identičan makedonskom pasošu, i da će mu korice biti urađene od knjigovezačkog platna sa zlatnim otiskom.
"Uz pasoš ide i sopstveni Facebook profil i mobilna aplikacija", rekao je Džambazovski za skopski >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << dnevnik "Večer", dodajući da turistički pasoš, osim stranih, mogu da koriste i domaći turisti.
Džambazovski je rekao da je broj stranih turista koji su prošle godine posetiti Makedoniju veći za 13,5 odsto u odnosu na 2012. godinu, što je dvostruko više od prosečnog rasta u svetu koji iznosi oko pet procenata.
Izvor: 021
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.