Magazin FHM povlači rasističku naslovnicu

Izvor: Vesti-online.com, 01.Mar.2012, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magazin FHM povlači rasističku naslovnicu

Magazin FHM morao je da povuče naslovnicu za filipinsko izdanje zbog žalbi da je rasistička. Problem je nastao kada su čitatelji imali priliku da pogledaju naslovnicu na Fejsbuku na kojoj je bela manekenka okružena crnim kolegicama, a ispod je naslov "Izlazak iz senki".

Na društvenim mrežama pokrenut je talas komentara nezadovoljnih zbog rasističke fotografije. Ubrzo zatim, magazin FHM je objavio zvanično obaveštenje:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
"U nedelju smo objavili naslovnicu martovskog izdanja sa Belom Padilom na našoj Fejsbuk stranici. Samo nekoliko sati kasnije, videli smo komentare koji su uključivali i optužbe za rasizam. Sve smo uzeli u obzir i odlučili da se odnosimo prema problemu sa određenom osetljivošću i shvatamo da je došlo do zabune. U martu će biti nova naslovnica, a mi se nadamo da ćemo svi imati razumevanja i osetljivosti po takvim pitanjima sledeći put", navodi se u izjavi.

Urednici magazina FHM dodali su da se izvinjavaju Beli Padili ukoliko su joj uzrokovali nepotreban stres.

Bela Padila je branila magazin u intervjuu za BBC i ponavljala da čitaoci moraju da pročitaju članak da bi razumeli fotografiju. Takođe je dodala da su dve devojke obojene da izgledaju tamnije od nje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.