MUKA VAM JE OD TOLIKE KOLIČINE REKLAMA NA FEJSBUKU? Evo kako da ih se rešite na najbrži mogući način

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 23:12

MUKA VAM JE OD TOLIKE KOLIČINE REKLAMA NA FEJSBUKU? Evo kako da ih se rešite na najbrži mogući način

Postoji rešenje i za to.

Fejsbuk je uveo novu opciju u svojoj mobilnoj aplikaciji, koja prati koje je sve sajtove korisnik posećivao u prethodnih 30 dana. Nova funkcija se zove "Link History" i dostupna je u verzijama aplikacije, kako za Android, tako i za iOS operativni sistem.

Iako je opciona, nova funkcija je uključena "po difoltu", odnosno automatski. Zbog toga su neki korisnici već od sada prijavljivali da im FB aplikacija izbacuje pop-up obaveštenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kojima ih informiše o istoriji poseta određenog linka, ali im i daje mogućnost da ovu opciju isključe.

Međutim, poučeni prethodnim iskustvima sa aplikacijama kompanije Meta, korisnici su počeli da izražavaju zabrinutost za privatnost svojih FB naloga. Fejsbuk, naime, može da koristi istoriju poseta, kako bi korisnicima svojih platformi ciljano slao oglase.

Zbog toga, ako želite da isključite ovu postavku, potrebno je da otvorite bilo koji link unutar aplikacije. Zatim treba da pokrenete Fejsbukov mobilni pregledač, dodirnite meni sa tri tačkice i zatim odaberite opciju Go to settings, pa zatim Browser settings. Da biste deaktivirali ovu opciju, pomerite slajder "Allow Link History" ulevo.

Kada to uradite Fejsbuk će, kako navodi Meta, odmah izbrisati vašu istoriju posećenih linkova, i neće je više koristiti za ciljano oglašavanje. Međutim, moguće je da će proći i do 90 dana dok lista vaših linkova ne bude potpuno obrisana.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.