Izvor: Blic, 16.Avg.2009, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopov se ruga žrtvi na "Fejsbuku"

Britanskom provalniku nije bilo dovoljno što je opljačkao žrtvu već je odlučio da se naslađuje tako što joj ostavlja podrugljive poruke na "Fejsbuku", piše "Skaj".



Lopov je iz kuće Viktorije Ričardson odneo "iPhone", Nintendo DS, torbu sa novčanikom, kreditnim karticama, kao i "Tošiba" laptop. Njene šifre su bile sačuvane u računaru, pa je provalnik rešio da ostavi nekoliko poruka na njenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << profilu.

Samo dan nakon provale na "Fejsbuku" je, između ostalih, postavljena poruka "Slušam muziku na svom novom telefonu – osećaj je tako dobar".

U nizu od nekoliko poruka se lopov zahvaljuje jer je "Tošiba njegova omiljena marka", spominje se da TV nije ukraden jer je "đubre", kao i to da su slušalice malo izgrebane, ali da to "nije preterani problem".

Lopov je za oproštaj ostavio poruku: "Pozdrav, tvoj noćni provalnik".

Viktorija Ričardson (42) rekla da je osećaj neprijatan i da je zbog toga pljačka još bolnija.

"Osećam se kao da mi je natrljao sve to na nos. Prvo je neko bio u mom privatnom prostoru, a zatim i u mom onlajn prostoru", rekla je žrtva i dodala da zbog ovakvih situacija treba zaštititi računar šifrom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.