LinkedIn testira poslovnu verziju Stories opcije

Izvor: NovaEnergija.net, 24.Nov.2018, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LinkedIn testira poslovnu verziju Stories opcije

Priče (stories), kratak video format, su preuzele društvene mreže. Prvo ih je popularizovao Snapchat, a zatim ih je Instagram kopirao 2016. godine, doveo na Facebook u 2017. godini, a sada bi mogle da dođu i na profesionalnu mrežu u vlasništvu Microsoft-a, LinkedIn.
Verzija popularnih priča će se na LinkedIn-u zvati „student voices“, i stvorena je da pomogne studentima da podele svoja iskustva u vezi sa praksom, sajmovima zapošljavanja i predavanjima. Nova opcija se trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << testira na studentima širom SAD-a, i pokreće nova pitanja o tome u kojoj meri će ljudi biti spremni da dele svoje živote sa potencijalnim poslodavcima.
Svi video snimci koje studenti postavljaju na lične profile se sakupljaju u plejlisti fakulteta. Video se takođe pojavljuje u odeljku „nedavne aktivnosti“ na profilu korisnika. Međutim, postoji jedna velika razlika između plejlista fakulteta i sličnih proizvoda iz Instagrama i Snapchata – video zapisi LinkedIn-a nisu napravljeni da automatski nestanu sa stranice profila i dostupni su za gledanje nedelju dana (a ne 24 sata kao kod ostalih mreža).
Početna ideja priča je bila da se korisnici dele nesavršeni sadržaj, bez straha od toga da će živeti večno na internetu. Ali postoji tanka linija između autentičnog sadržaja i sadržaja koji bi mogao da šteti vašoj profesionalnoj reputaciji. Kao što TechCrunch napominje, „Autentičnost možda ne mora nužno da prikaže korisnike u najboljem svetlu regruterima, tako da je verovatnije da će studenti postavljati sređene klipove kojim će promovisati svoja dostignuća … ako ih uopšte budu koristili.“
Međutim ovo zanemaruje mogućnost da možda prisustvujemo promeni standarda profesionalnih mreža. Nesređeni video zapisi su sve manje i manje strani, čak i regruterima, koji zahvaljujući sličnosti sa Snapchat i Instagram verzijama možda imaju malo drugačiji senzibilitet sada o tome šta jeste, a šta nije profesionalno.
Izvor: Quartz / PC Press
Foto: Pixabay

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.