Ličnu kartu daj na uvid, aloo: Napadnut aktivista koji je snimao nezakonito zatrpavanje Dunavca kod Futoga (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 06.Mar.2021, 11:17

Ličnu kartu daj na uvid, aloo: Napadnut aktivista koji je snimao nezakonito zatrpavanje Dunavca kod Futoga (VIDEO)

Dalibor Ćalić(42), aktivista Futoške inicijative, napadnut je dok je mirno stajao na nasipu i svojim mobilnim telefonom snimao zatrpavanje Dunavca kod Futoške obale. Radnici i vlasnik kompanije „Svetorog“ pozvali si policiju koja je legitimisala Ćalića, tražeći mu da prekine sa emitovanjem lajv snimka putem Fejsbuka.
Nevladina organizacija Futoška inicijativa već neko vreme obaveštava javnost i nadležne službe na nezakonite radnje na ovom lokalitetu. Oni upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da se nelegalno i neodgovorno zatrpava korito Dunava na potezu Veternik – Futog, da se ograđuje javni prostor, zatrpava Dunavac kod Futoške obale te da šleperi velikog gabarita svakodnevno ugrožavaju nasip po kojem oni nemaju pravo da saobraćaju.
Ista organizacija objavila je da je u sredu dobila prvu pismenu potvrdu od Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine da se kompaniji „Svetorog“ zabranjuju sve dalje aktivnosti na ovom području dok se ne ispoštuju svi preduslovi zaštite životne sredine, prenosi 021.

Aktivista Dalibor Ćalić želeo je lično da se uveri u prestanak radova, a na samom terenu snimio je da su radovi i dalje u toku. Njega su verbalno napali radnici i vlasnik ove kompanije, a ubrzo je došla i policija koja je agresivnim stavom zatražila od Ćalića da prestane sa snimanjem.

– Evo dolazi i policija pa ćemo da vidimo šta kažu. Dobar dan gospodo – rekao je Dalibor službenom licu koje je u tom trenutku izlazilo iz vozila. Nakon pretećeg tona i zahtevanja da od Ćalića da, iako na javnoj površini, prestane sa snimanjem iznervirani policajac nepristojno se obratio mirnom aktivisti.
Foto: Printscreen FB – Ličnu kartu daj na uvid, alo – teško je pronalazio svoje vaspitanje i pristojnost predstavnik MUP-a Srbije.
On je službenim licima dao svoju ličnu kartu na uvid, pritom im objašnjavajući kako „Svetorog“ nema dozvolu za radove te da je „ovo ovde sve nelegalno“, misleći na radove koji se sprovode. Na njegove reči policajac je dao zanimljiv odgovor.
– Ama, mene ne zanima. Reši će to ko treba da reši. Šta nas briga gde je legalno, šta je nelegalno. Šta to nas briga – izrekao je policajac, državni službenik, predstavnik i zaštitnik zakona i građana.
Težak kriminal u Vojvodinašume: Državna šuma na ekološkoj obali Dunava postala vlasništvo bogataša bliskog svakoj vlasti

Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.