Levičari voze glasače u kamionima

Izvor: B92, 17.Mar.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Levičari voze glasače u kamionima"

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je u video saopštenju, objavljenom na njegovoj Fejsbuk stranici, da je vladavina desnice u Izraelu u opasnosti.

"Vladavina desnice je u opasnosti. Arapski glasači dolaze na glasanje u gomilama. Levičarske organizacije ih dovoze u autobusima", tvrdi Netanijahu.

Do podneva je glasalo 26,5 posto Izraelaca sa pravom glasa, što je slično kao i kod ranijih izbora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Likud se, prema pisanju izraelskih medija, zabrinuo zbog velikog odziva glasača u arapskoj zajednici, koja čini 20 posto od 8,2 miliona stanovnika Izraela.

Prema anketama, očekuje se da izborna lista Arapa koji žive u Izraelu bude treća stranka po snazi u Knesetu i da pruži podršku glavnom Netanijahuovom suparniku, Isaku Hercogu, jednom od lidera koalicije levog centra Cionističke unije, ako on bude formirao vladajuću koaliciju.

Netanijahu je danas, pošto je glasao, u apelu desničarskoj bazi, ponovio da će sprečiti osnivanje palestinske države, ako četvrti put bude premijer.

Prema njegovim rečima palestinsku državu će, ukoliko bude osnovana, kontrolistati islamski ekstremisti koji će raketama napasti Izrael.

On je pozvao pristalice da glasaju za njega kako bi smanjili jaz izmedu njegove partije i Cionističke unije.

Finalna ispitivanja javnog mnjenja, objavljena u petak, pokazala su četiri poslanička mesta prednosti za Cionističku uniju u odnosu na Likud - 26 prema 22, odnosno 25 prema 21 mandatu u Knesetu - parlamentu sa 120 mesta.

Mnogi glasači su, međutim, tada još bili neopredeljeni.

Izborna kampanja je pokazala duboku podeljenost između tvrdolinijaaša i umerenjaka u Izraelu konstatuje Asošijeted pres.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uznemireni Netanijahu na Fejsbuku: Arapi nadiru na birališta, naša vlada je u opasnosti

Izvor: Blic, 17.Mar.2015

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu upozorio je danas na dan parlamentarnih izbora u video saopštenju na Fejsbuku, da je njegova vladavina desnice u Izraelu u opasnosti da izgubi većinu u Knesetu..."Vladavina desnice je u opasnosti. Arapski glasači dolaze na glasanje u gomilama. Levičarske organizacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.