Lažna dojava o bombi na Lukasovom koncertu! Iako je publika želela zabavu na Veliki petak, vernici su burno reagovali

Izvor: Prva.rs, 17.Apr.2017, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna dojava o bombi na Lukasovom koncertu! Iako je publika želela zabavu na Veliki petak, vernici su burno reagovali

Naime, Lukasov koncert je na plakatima najavljen kao "Velika preduskršnja žurka" i upravo to je izazvalo brojne negativne komentare na društvenim mrežama, ali i reakciju na Fejsbuk stranici koja je nazvana "manastir Tronoša". Na ovoj stranici objavljen je tekst u kom je naglašeno da je ovakav događaj "neprimeren".
Pratite nas i na Viberu!
"Velika preduskršnja žurka, a slavimo raspeće Isusa Hrista... Živimo u svetu koji se odriče Boga i zanesen je samim sobom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << pa kada se već uzima ime Vaskrsa da se najavi "žurka" i to na Veliki Petak, onda da je nazovemo pravim imenom. Mislim da bi ovaj naslov bio pošteniji: Na Veliki Petak raspeše Gospoda, skidaju ga sa Krsta polažu u plaštanicu i baš u to vreme se u Svim Hramovim služi opelo Hristovo, ali Srbi hoće žurku...", piše na Fejsbuk stranici, a autor je potom nastavio:
"Zamislite sada da ovaj komentar dođe do g. Ace Lukasa ili organizatora i da Bog da, da se kosne se njihovih srca i sete se Gospoda i kažu Gospode oprosti, mi te volimo i nešto će se promeniti, sigurno. Ili će se opet srca rasrditi... Morate znati braćo, Bog Vas Voli pa makar pravili "žurku" baš na dan i čas kada ga skidaju sa Krsta, raspeta za nas, za našu decu za ceo svet, za Vas i Vaše Voljene. On VAS Voli, a kada to znate znaćete i šta Vam je činiti".
U manastiru Tronoša su za "Blic" naveli da ne koriste internet i da nemaju svoju zvaničnu stranicu na Fejsbuku.
– Svakako smatramo da je neprimereno organizovati takvu vrstu zabave na taj dan, ali svako ima pravo da čini po sopstvenoj volji – kažu u manastiru.
Posle koncerta, koji je inače bio rasprodat, krenule su brojne polemike i različita tumačenja onih koji su bili na žurci i onih koji su to smatrali neprikladnim za taj dan. Vernici koji su se oglasili na Fejsbuk stranici kažu da je njihova reakcija bila usmerena pre svega na poziv za koncert u kojem se pominje Vaskrs.
– Država je sekularna i nije zabranjeno organizovati koncerte na verske praznike, niti mi imamo nešto protiv bilo kog izvođača. Nama je zasmetalo što se publika poziva na "veliku preduskršnju žurku" i što se taj komercijalni događaj i zabava povezuju sa najvećim praznikom – potvrdio je jedan od administratora stranice.

LAŽNA DOJAVA BOMBE
Koliku je buru podigao Lukasov koncert na ovaj dan najbolje govori i to što je, oko sat posle ponoći, dok je Lukas nastupao, dojavljeno da je u hali postavljena bomba! Pevač je izašao na scenu posle ponoći, oko pola jedan u subotu. Sala je bila prepuna i posetioci su se veselili, a posle samo 45 minuta koncert je prekinut i svi su morali da napuste prostor, jer je policiji stigla anonimna dojava da je u sali postavljena bomba. Policija, kojoj je i upućena dojava, pregledala je salu i ubrzo ustanovila da je dojava lažna, a Lukas je oko dva sata iza ponoći nastavio da peva.
- Digla se nepotrebna prašina oko koncerta, iako su slične programe organizovali i u drugim gradovima. Niko nas ništa nije pitao pre koncerta niti je neko sugerisao zbog tog datuma, a, uostalom, koncert je počeo tek posle ponoći. Na žalost, imali smo lažnu dojavu o postavljenoj bombi, ali je policija brzo utvrdila da nema opasnosti i koncert je nastavljen u najboljem redu – kažu organizatori.
Lukas se još nije oglašavao povodom drame koju je izazvao njegov koncert na Veliki petak.
Izvor: blic.rs

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.