Lajkovi na Facebooku su zaštićeni Prvim amandmanom

Izvor: B92, 18.Sep.2013, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajkovi na Facebooku su zaštićeni Prvim amandmanom

Ovo su dobre vesti za mnoge koji redovno pritiskaju „like“ dugme. Četvrti oblasni žalbeni sud u Americi presudio je da su lajkovi na Facebooku zaštićeni Prvim amandmanom.

Ovaj sudski proces započeo je 2009. godine kada je šerif BJ Roberts bio u kampanji za drugi mandat u Virdžiniji. Problem je nastao kada je šestoro njegovih zaposlenih lajkovalo suparničkog kandidata na Facebooku.

Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dobio izbore, jedna od prvih stvari na dnevnom redu bilo je otpuštanje tih radnika. Međutim, oni su odlučiil da se stvari ne završe na tome.

Iako je oblasni sud odlučio da za lajk ne treba dovoljno truda kako bi se on potpadao pod slobodu govora, Četvrti oblasni žalbeni sud presudio je da je lajkovanje nečega potpuno isto kao i postavljanje političkih znakova u nečijem dvorištu i potpuno je pokriveno Prvim amandmanom.

Jedino odluka Vrhovnog suda sada može da presudi drugačije u ovom trneutku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lajkovi na Facebooku su zaštićeni Prvim amandmanom

Izvor: B92, 18.Sep.2013

Ovo su dobre vesti za mnoge koji redovno pritiskaju „like“ dugme. Četvrti oblasni žalbeni sud u Americi presudio je da su lajkovi na Facebooku zaštićeni Prvim amandmanom...Ovaj sudski proces započeo je 2009. godine kada je šerif BJ Roberts bio u kampanji za drugi mandat u Virdžiniji. Problem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.