LAŽNE NOTIFIKACIJE na Fejsbuku! Ne nasedajte na novu PREVARU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2018, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LAŽNE NOTIFIKACIJE na Fejsbuku! Ne nasedajte na novu PREVARU!

Društvena mreža je optužena da se koristi trikovima kako bi naterala ljude da pristanu na njene uslove korišćenja.

Fejsbuk je predstavio nova pravila nakon što je GDPR stupio na snagu 25. maja. U pitanju je novi zakon o privatnosti korisnika koji bi trebalo da natera sve kompanije da mnogo pažljivije postupaju sa ličnim podacima.

Zato je Fejsbuk bio prinuđen da pita sve korisnike da li >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se slažu sa njegovim pravilima korišćenja.

Međutim, mnogi tvrde da su primetili i trik zahvaljujući kojem ljudi mnogo radije klikću na čuveno "I Agree" dugme.

Fejsbuk je odlučio da na stranicu na kojoj su pravila doda dva mala detalja - lažne crvene ikonice za novu poruku i novu notifikaciju.

Na ovaj način korisnici su prevareni da misle da imaju nove poruke ili notifikacije, kojima ne mogu da pristupe dok ne kliknu da se slažu sa pravilima korišćenja - čak iako ih u stvarnosti nemaju.

Jedina opcija u ovom trenutku za korisnika jeste da se složi ili da obriše svoj nalog pošto ne postoji opcija da se pravila korišćenja odbiju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.