Izvor: RTS, 28.Okt.2021, 11:46

Kurtiju zaprećeno preko Fejsbuka

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je danas da se ne oseća ugroženim nakon pretnji koje je dobio, potvrdivši indirektno da su mu pretnje stigle preko društvenih mreža.
Iako mu je policijska pratnja pojačana a oko njegove kuće u jednom trenutku bilo više policajaca nego inače, Kurti je rekao da njegov dnevni red ostaje isti, i da ga ni u jednom trenutku nije menjao, ni juče ni danas.
"Bezbednosne agencije su te >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koje procenjuju pretnje i preduzimaju mere u skladu sa određenim okolnostima", rekao je Kurti, a prenose mediji u Prištini.
Oni su preneli objavu sa društvene mreže Fejsbuk, u kojoj se nudi 50.000 evra onome ko ubije Kurtija.
Službe bezbednosti su saopštile da je objava izbrisana sa platforme Fejsbuka.
U toj objavi navodi se da "Kurtija treba ubiti", a razlog je poskupljenje esencijalnih prehrambenih proizvoda.
Pretpostavlja se da je pretnja stigla sa lažnog profila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijeru Kosova upućene pretnje, kaže da se ne oseća ugroženo

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Okt.2021

Premijer Kosova Aljbin (Albin) Kurti izjavio je u četvrtak da se ne oseća ugroženo, ali da bezbedonosne institucije procenjuju pretnje koje su mu upućene, te da preduzimaju mere u skladu sa okolnostima. Portparol Vlade Kosova Prparim Krueziu (Perparim Kryeziu) je za Radio Slobodna Evropa potvrdio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.