Konačno se zna ko stoji iza sramotne krađe šume na Fruškoj gori, podnete krivične prijave

Izvor: Luftika.rs, 16.Maj.2021, 13:20

Konačno se zna ko stoji iza sramotne krađe šume na Fruškoj gori, podnete krivične prijave

Nakon što su mesecima ukazivali na problem nezakonte seče šume u Nacionalnom parku Fruška Gora, aktivisti pokreta Odbranimo šume Fruške gore podneli su krivičnu prijavu protiv državnog službenika Radivoja Kaurina, 5 imenovanih lica i drugih NN lica.
“Sklopili smo kockice na osnovu dobijenih informacija sa više strana, i uz pravnu pomoć advokata konačno smo podneli krivičnu prijavu protiv državnog službenika Radivoja Kaurina, 5 imenovanih lica i drugih NN lica!” objavila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Dragana Arsić u Facebook grupi Pokret Odbranimo šume Fruške gore.
“Ispostavlja se da okrivljeni Radivoje Kaurin, zahvaljujući svojoj poziciji u Odeljenju za planiranje i održivo šumarstvo u Upravi za šume Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i istovremeno kao osnivač i vlasnik firme ŠUME FRUŠKE GORE D.O.O. drži pod kontrolom sve firme koje vrše seču šuma Eparhije sremske u Nacionalnom parku Fruška Gora, odnosno sa pozicije državnog službenika vrši brojne nezakonite aktivnosti” stoji u krivičnoj priavi.
Foto: Facebook Sve  navedene firme su lancu privrednih društava koje rade planove i izvođačke projekte za doznačavanje stabala, vršenje seče, prijem posečenih stabala i otpremanje za transport i prodaju koje odobrava  Uprava za šume u kojoj je okrivljeni Kaurin zaposlen, navodi se u krivičnoj prijavi.
Na ovaj način se  potpuno uništavaju manastirske šume i devastira Nacionalni park, dok sa druge strane navedena grupa ljudi preko svojih privrednih društava stiče imovinsku korist i uništava opšta dobra, tvrde aktivisti OŠFG.
“Reč je o nizu povezanih firmi koje zajedno i zahvaljujući okrivljenom Kaurinu koji se nalazi na poziciji državnog službenika i koji zloupotrebljavajući svoj položaj, nalazeći se u očiglednom sukobu interesa (jer je istovremeno i vlasnik firme ŠUME FRUŠKE GORE D.O.O.) upravlja, omogućava, doprinosi i pomaže ilegalne šumske aktivnosti. Reč je o brojnim koruptivnim poslovima kojima okrivljeni sebi i drugima pribavljaju protivpravnu korist, istovremeno nanoseći štetu javnim dobrima i Nacionalnom parku Fruška gora”, navodi se u krivičnoj prijavi.
Dokumentarac o bahatoj seči šume na Fruškoj gori osvojio međunarodno priznanje (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.