Kon: Za tri nedelje moguć trocifreni broj dnevno novoobolelih

Izvor: VOA, 17.Jul.2021, 15:08

Kon: Za tri nedelje moguć trocifreni broj dnevno novoobolelih

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa Predrag Kon izjavio je da se za tri nedelje može dogoditi da dnevni brojevi novozaraženih ponovo postanu četvorocifreni, a da će bolnice novoobolelilam "verovatno početi da se pune već za sedam dana". On je u postu na svom profilu na Fejsbuku napisao da "nema vremena za premišljanje“ i da bi zbog toga hitno trebalo početi sa obaveznom vakcinacijom zdravstvenih radnika, a zatim i ostalih grupa stanovnika koji su u posebnom riziku ili su u prilici da masovno zaražavaju druge zbog posla koji obavljaju. "Za one za koje sam sotona, prodana duša, izdajnik, po kojima se zlurado radujem ponovnom porastu kovida 19, molim, pa i insistiram da se usredsrede na jedinog protivnika svih nas, a to je virus, ovog puta u delta varijanti. Za one koji me optužuju da širim paniku... Kada vatra započne sakrijete se i ne gledate, samo da niko ne vidi... Manite se toga", napisao je Kon. Vučić najavljuje da će primiti treću dozu kineske vakcine Nakon što je u petak broj novozaraženih ponovo postao veći od 200 - 206 od gotovo 8.700 estiranih - predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će primiti i treću dozu kineske vakcine, kao i da veruje da će medicinska struka doneti odluku da treću dozu prime svi koji su vakcinisani pre više od šest meseci, preneo je RTS. Delta soj koronavirusa postaje dominantniji u sve više zemalja, a nedavno je registrovan u Srbiji. Zabeleženo je osam slučajeva. Savetnik Unicefa za imunizaciju doktor Dragoslav Popović rekao je za RTS da je delta soj koronavirusa sve brži i da se očekuje četvrti epidemijski talas. "Ovo će biti talas nevakcinisanih, oni će da generišu ovaj soj virusa i možda neki novi soj koji će se pojaviti", naveo je Popović. Sasvim je logičan zahtev lekara da nevakcinisani građani sami plaćaju deo troškova lečenja od kovida, jer ima dovoljno vakcina, a mogu i da biraju koju će, izjavio je ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar. Lončar je rekao da takav zahtev ne bi imao smisla da država nije obezbedila dovoljno cepiva za sve građane, i ukazao da građani ne razmišljaju o troškovima lečenja jer znaju da to država plaća, preneo je RTS.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Doktor Kon se obratio onima koji ga smatraju “sotonom”, traži obaveznu vakcinaciju za medicinare

Izvor: Luftika.rs, 17.Jul.2021

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, doktor Predrag Kon, oglasio se preko svog Fejsbuk profila gde je upozorio građane da će uskoro bolnice ponovo biti pune, da nas čeka četvorocifren broj novozaraženih u jednom danu, a poručio je i da je neophodna obavezna vakcinacija...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.