Koliko košta hakovanje Fejsbuk profila?

Izvor: B92, 02.Jun.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko košta hakovanje Fejsbuk profila?

U vremenu internet-tehnologije u kojoj živimo, hakerski napadi su sve češći. Najčešće mete napada su, naravno, društvene mreže, jer najveći deo vremena na njima i provodimo. Hakerske usluge se nalaze veoma lako, jer se hakeri i ne skrivaju, a na jednom internet-portalu se pojavio čak i tzv. hakerski cenovnik.

Danas nema gore kazne nego da vam neko hakuje profil na nekoj od društvenih mreža. Možda tome niste vični baš vi, ali postoje oni koji su u tome prave tata-mate. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hakeri se vrlo lako mogu pronaći, a postoji i poseban sajt za njihovo iznajmljivanje.

“Danas je najlakše naći te ljude na takozvanom deep-webu, deep web je paralelni internet koji se dešava nezavisno od ovoga za koj mi znamo. To su sajtovi pre svega koji su pogodni za te stvari jer ne možete nikako ući u trag osobama koje su tu izvršile transakcije", kaže Istok Pavlović za Bulevar B92.

Danas se uglavnom komunicira putem društvenih mreža, te su tu hakeri i najaktivniji. Ali najčešće se hakeri unajmljuju kada partneri u vezi nemaju poverenja jedno u drugo. Prema cenovniku za hakovanje, Fejsbuk nalog se može obiti za 350 dolara, te je naš sagovornik u tom smislu vrlo kategoričan.

Pogledajte više u prilogu iz naše emisije.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.