Koliko imate Facebook prijatelja

Izvor: Domino Magazin, 26.Dec.2012, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko imate Facebook prijatelja

Od toga zavisi i vaš uspeh u društvu, ali nije sve tako jednostavno

Naučnici su se pozabavili pitanjem društvenih odnosa i analizirali različite ljude i broj njihovih prijatelja na društvenim mrežema!

I otkriveno je da je veći broj prijatelja, ali sa labavo uspostavljenim vezama optimalna strategija društvenog umrežavanja za osobe koje žive u ekonomski povoljnim uslovima. Ako je situacija loša, bolje je da imate manje prijatelja ali sa čvršćim vezama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin <<

Istraživanje naučnika sa London Business School tvrdi da idealan broj prijatelja zapravo zavisi od nekoliko socioekonomskih faktora koji se razlikuju od zemlje do zemlje.

"U prosperitetnim vremenima, vaši će prijatelji verovatno manje trebati pomoć i različite usluge, bez obzira da li je to pronalazak posla, čuvanje dece, novac. Tada je lako održavati široku mreža prijatelja. Ali kada vremena nisu najbolja, više prijatelja može izazvati ogromne troškove u smislu vremena i resursa", objašnjava profesor Shigehiro Oishi.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.