Koje su obaveze korporacije u poslovanju?

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koje su obaveze korporacije u poslovanju?

Šta imaju zajedničko negativna ocena Srbije na listi FATF i tema uzbunjivanja javnosti i uzbunjivača sa slučajevima sankcionisanja Gugla, koji je kažnjen od strane Evropske komisije sa rekordnih 4,3 milijarde evra zbog zloupotrebe dominantnog položaja, Fejsbuka i Kembridž analitike - odgovor je: sve pomenuto je posledica neusklađenost u poslovanju.

Neusklađenost u poslovanju podrazumeva nepoštovanje pravnog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << okvira u kom se posluje, kao i principa poslovne etike i kulture. Svim kompanijama je cilj isti - profit, ali je način na koji se do tog cilja dolazi bitan, kako bi to poslovanje bilo i ostalo održivo.

U cilju približavanja značaja teme usklađenosti u poslovanju što većem broju ljudi i sa idejom da pojasni ulogu i odgovornost koju imaju kako korporacije, tako i svi njeni delovi do nivoa pojedinca, na održivo poslovanje tog sistema, ove godine u Beogradu je osnovano prvo Udruženuje za usklađenost u poslovanju.

Kroz to udruženje, kompanije će pokušati da pravila i procedure jednoobrazno primenjuju, da ne bude ratličitih tunmačenja zakonskih rešenja.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.