Izvor: Blic, 21.Dec.2018, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koje lažne vesti su u 2018. napravile ubedljivo NAJVEĆU POMETNJU i ko ih je najviše prenosio

Među osam „najuspešnijih“ lažnih vesti tokom 2018. godine, ubedljivo vodi članak sa veb-stranice registrovane u Rusiji pod nazivom Anonymousnews.ru, koji je generisao 148.000 interakcija na Fejsbuku. Naslov te lažne vesti je glasio: „Država Haremu plaća 7.500 evra mesečno: Sirijac sa dve žene i osmoro dece u Nemačkoj“. Više medijskih grupa koje se bave proveravanjem činjenica, razotkrile su tu vest kao lažnu, ali to nije sprečilo njeno širenje.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

FEJK NJUZ EPIDEMIJA: Ove lažne vesti su napravile najveću pometnju u 2018. godini, a evo ko ih je najviše prenosio

Izvor: Kurir, 21.Dec.2018

Među osam "najuspešnijih" lažnih vesti tokom 2018. godine, ubedljivo vodi članak sa veb-stranice registrovane u Rusiji, Anonymousnews.ru, koji je generisao 148.000 interakcija na Fejsbuku u Nemačkoj.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.