Karamarko: Ćirilica neće biti prioritet

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2016, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karamarko: Ćirilica neće biti prioritet

ZAGREB - Vraćanje ćirilice u hrvatsko školstvo svakako neće biti prioritet nove vlade, poručio je danas na svom profilu na Fejsbuku šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

"Nemam ništa protiv da ćirilica bude izborni predmet onome ko to hoće, ali to svakako nije reformska mjera", napisao je Karamarko reagujući na inicijativu rektora Zagrebačkog univerziteta, najvećeg u Hrvatskoj, Damira Borasa.

Karamarko >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je istakao da će se nova hrvatska vlada zasad koncentrisati na reforme u privrednom, finansijskom i socijalnom sektoru.

"Spremni smo za sprovođenje reformi, ali ne i za one koje bi mogle dovesti do novih troškova ili slabljenja hrvatskog nacionalnog jedinstva i teritorijalne cjelovitosti. Prema tome, za sad ćemo se koncentrirati na reforme u gospodarskom, finansijskom i socijalnom području. Uvođenje ćirilice svakako nam neće biti prioritet u reformi obrazovanja koju takođe kanimo sprovesti", napisao je Karamarko na Fejsbuku.

(NN/sputniknews.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Karamarko: Ćirilica neće biti prioritet

Izvor: Cafe.ba, 19.Jan.2016

Vraćanje ćirilice u hrvatsko školstvo svakako neće biti prioritet nove vlade, poručio je danas na svom profilu na Fejsbuku šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.