Izvor: B92, 08.Jun.2020, 17:34

Kapetan slučajno snimao razgovor sa suprugom: Morao da se izvini zbog rasizma VIDEO

Penzionisani kapetan američke mornarice izvinio se zbog pogrdnog i rasno nekorektnog jezika tokom razgovora sa suprugom, koji je slučajno strimovan uživo na Fejsbuku, prenosi CNN.

Razgovor između Skota Betmana i njegove supruge Nensi o protestima protiv rasizma širom SAD slučajno je prenošen uživo na Fejsbuku oko 30 minuta.

Penzionisani kapetan upotrebio je pogrdan naziv za Afroamerikance i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << požalio se kako belci ne smeju da kažu ono što misle. U razgovoru se moglo čuti kako Betmanova supruga govori o Kinezima u lošem kontekstu, tvrdeći kako oni vole da kradu svu američku intelektualnu imovinu.

Nakon spornog razgovora, penzionisani kapetan dao je ostavku na mesto člana odbora u Alumni udruženju Američke mornaričke akademije. U saopštenju povodom ovog događaja Betman je istakao da nikada nije primereno "koristiti pogrdne izraze kada govorimo o našim bližnjima".

"Ne postoje reči koje na odgovarajući način mogu da izraze koliko smo moja supruga i ja poniženi i koliko se izvinjavamo zbog bezosećajnih stvari koje smo rekli, a koje su zabeležene na društvenim medijima", rekao je on.

Njegov nalog na Fejsbuku je obrisan, ali je audio-zapis ipak ostao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.