Kampanja za bezbedno korišćenje interneta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanja za bezbedno korišćenje interneta

JABUKA -

Ministarstvo za telekomunikacije Srbije danas je u osnovnoj školi u Jabuci kod Pančeva decu informisalo o opasnostima korišćenja interneta, a akcija je sprovedena u okviru kampanje "Klikni bezbedno".

Škola u Jabuci prva je u ovoj školskoj godini u kojoj je sprovedena kampanja Klikni bezbedno, a odabrana je zbog međunacionalnih incidenata koji su inicirani sukobom dvojice dečaka na Fejsbuku koji se završio ubistvom jednog od njih.

Predavači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su deci skrenuli pažnju na najčešće opasnosti na Internetu i društvenim mrežama, i dali uputstva kako da se zaštite od opasnosti.

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić poručila je da su prevencija i dobra informisanost najbolji način da deca nauče šta treba, a šta ne treba da rade i kako da se štite na Internetu.

"Naš cilj je da se broj incidenata smanje na minimum, a da se MUP i tužilaštvo za visokotehnološki kriminal dalje bore sa tim, i oni to do sada zaista uspešno rade", dodala je Matićeva.

Navela je da je, uprkos strahovanjima Roma u tom selu, školska godina počela bez ikakvih problema, da je atmosfera radna i da romska deca u školu dolaze bez pratnje.

Ministarstvo telekomunikacija za godinu i po dana sprovelo je akciju Klikni bezbedno u oko 200 škola među 20.000 dece, navela je ministarka Matić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jabuka: "Klikni bezbedno"

Izvor: B92, 24.Sep.2010

Beograd -- Ministarstvo za telekomunikacije u Jabuci kod Pančeva decu informisalo o opasnostima korišćenja interneta, u okviru kampanje "Klikni bezbedno"... Škola u Jabuci je odabrana zbog međunacionalnih incidenata koji su inicirani sukobom dvojice dečaka na Fejsbuku koji se završio ubistvom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.