Izvor: JUGpress.com, 16.Maj.2020, 10:58

Kamberi: Budžet Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medvedja smanjen , opštine dobijaju manje novca

BUJANOVAC

Predsednik opštine Bujanovca Šaip Kamberi napisao je na svom fejsbuk profilu da će budžet Koordinacionog tela za opštine Bujanovca Preševo i Medvedja biti smanjen za dvadeset posto.

“Ni nakon završetka vanrednog stanja, srpska vlada nema poseban program za pomoć nerazvijenim opštinama, čiji su budžeti najteže pogodili

vanredno stanje i disfunkciju ekonomije u borbi protiv Covida 19”, napisao je Kambeti koji upozorava da je “najgora >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << vest da je Vlada Srbije za 20 procenata smanjila budžet Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i

Medveđu, što će imati direktan uticaj na finansiranje pokrenutih

projekata i sredstva koja dodeljuje Koordinaciono telo”.

” Ovo smanjenje od 20 procenata Bujanovac će koštati preko 20

miliona, a Preševo 20 miliona , izgleda da nikoga ne zabrinjava, jer

izmišljene teme pokušavaju da zauzmu naš medijski prostor”, upozorava kambeti.

On je ocenio da “kao što je to obično slučaj sa osrednjim mentalitetima, bolje je napasti onog ko vam je pomogao, Vladu Republike Kosovo, nego zaustaviti smanjenje sredtava koja su predviđena u budžetu. Zašto se ovo dešava u ovom trenutku, kada moramo zajedno lobirati da Albanija sledi primer Kosova, da li je to samo posledica ponašanja osrednjih umova ili ima dobro osmišljen plan za sprečavanje takve pomoći, pokazaće vreme”, konstatovao je Kamberi.

On je dodao da je “činjenica da je odluka vlade u Prištini da pomogne Preševskoj dolini sa 500 hiljada evra doživela pozitivan odjek” ali da “taj pozitivni odjek nekome smeta”

On je naveo i da oni “kojima smeta taj pozitivni odjek ili se plaše stalne pomoći sa Kosova Preševskoj dolini , pokušavaju da

diskredituje ovu pomoć. Ali im ne smeta što će dobiti dvadeset posto manje sredstava iz Koordinacionog tela, “konstatuje Kamberi.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.