Kakvi ste sa roditeljima?

Izvor: Domino Magazin, 26.Avg.2010, 06:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakvi ste sa roditeljima?

Od toga zavisi da li ste pod stresom

Muškarci koje je odgajao brižan otac emotivno su stabilniji i lakše se nose sa svakodnevnim problemima i stresom od onih koji su imali loš uzor. Istraživanje fakulteta Fullerton je dokazalo da očevi igraju vrlo bitnu ulogu u mentalnom zdravlju dece. To se ogleda čak i kada ona odrastu.

Odnos ispitanih je bio bolji sa majkom nego sa ocem. Muškarci koji su imali vrlo dobar odnos sa majkom su imali tri posto manju pojavu problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << u odnosu na osobe čiji odnos sa majkom nije bio dobar. Isto tako, muškarci koji su se dobro slagali sa ocem će staloženije reagovati kada su u pitanju emocije.

"Deca imaju roditelje koji se brinu o njima i posvećuju im pažnju, što oprema decu iskustvom i veštinama potrebnim za uspešne odnose sa drugima", objasnila je profesorka psihologije Melanie Mallers.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.