Kako su nastala imena Google, Facebook, Twitter

Izvor: Baguje.com, 27.Jul.2011, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako su nastala imena Google, Facebook, Twitter

Svako ko ima računar i pristup Internetu koristi Google, Facebook i Twitter a zapravo malo ljudi zna kako su nastala pomenuta imena.
Na samom početku su imali drugačije nazive, prvobitni naziv Google-a bio je BackRub ali su vrlo brzo osnivači BackRub-a (Lari Pejdž i Sergej Brin) odlučili da promene ime. Odlučili su se za ime Google a inspiraciju su pronašli u matematici, ime googl je proizašao od reči googol što u matematici označava broj 1 sa sto nula.
Mark Zukerberg je 2003 godine pokrenuo Facemash i služio je samo za studente koji žive u studentskim domovima na Hardvaru. Zukergber je hakovao foto albume studenata i napravio aplikaciju kojom bi studenti odlučivali izmedju dve slike koja je bolja. Zbog kršenja autorskih prava i prava na privatnost Zukerberg je bio optužen ali kasnije su sve optužbe bile odbačene. Mark Zukerbeg je nastavio sa razvojem društvene mreže i 2004 godine je pokrenuo 'Facebook'.
2006. godine američki programer Jack Dorsey je pokrenuo društvenu mrežu pod nazivom Status, predlog jednog od korisnika bio je da promeni ime u Twitch. Ime Twitch nije odgovaralo Dorsey-u i odlučuje da u rečniku pronađe adekvatniju reč. U rečniku je naišao na reč Twitter i odlučio da naziv 'Status' promeni u twitter, koja i danas nosi isti naziv.
Slični postovi:Google i Facebook kupuju Twitter?Twitter i Facebook patikeGoogle+ crtići

Post "Kako su nastala imena Google, Facebook, Twitter" je objavio dacha za sajt Baguje.COM, dana 27. 07. 2011.
Kategorije: Društvene mreže, Facebook, Google, Internet, Twitter | Tagovi: zanimljivosti



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.