Kako da napravite Facebook nalog?

Izvor: Kako da?, 02.Apr.2009, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da napravite Facebook nalog?

Facebook je jedan od najpopularnijih veb sajtova za druženje. Facebook, za razliku od ostalih sličnih sajtova za druženje dozvoljava druženje po mrežama, pa tako mreže mogu biti po državama, školama, firmama, geografskim područjima, jezicima, gradovima itd. Objasniću vam u nekoliko kratkih koraka kako da napravite Facebook nalog.

1. Učitajte stranicu Facebooka na adresi http://www.facebook.com, popunite sva polja u formularu pri dnu stranice, i kliknite na zeleno dugme "Sign Up". Napomena: Sva polja moraju biti popunjena kako bi prešli na drugi korak. Takođe, morate imati važeću adresu e-pošte kako bi potvrdili registraciju.



2. Sledeći korak je sigurnosne prirode i traži od vas da u jedino polje unesete tekst sa slike iznad polja. Ukoliko tekst nije dovoljno čitljiv, možete zatražiti drugi klikom na tekst iznad slike na kome piše "Try different words". Klikom na jedino dugme sa te strane ćete završiti prvi deo registracije naloga. Biće vam poslat mail na adresu koju ste uneli prilikom popunjavanja formulara iz prvog koraka ovog uputstva.

3. Otvorite vaše sanduče za e-poštu i otvorite poštu koju ste dobili od Facebooka sa naslovom "Facebook Registration Confirmation". Kliknite na link u tom prozoru kako biste potvrdili registraciju. Nakon klika, prebacićete se automatski ponovo na Facebook sajt i njihov početak pravljenja naloga.

4. Prvi korak je da prihvatite zahteve nekih od prijatelja ukoliko su vas ranije putem vaše adrese e-pošte pozvali na Facebook, a ukoliko nisu, jednostavno preskočite ovaj korak klikom na link sa dna strane "Skip this step".

5. Nakon toga dolazite na stranicu uz pomoć koje ćete moći da dodate neke od prijatelja sa kojima ste se dopisivali preko e-pošte, i sve što treba da uradite jeste da unesete celu adresu vaše e-pošte, recimo korisničkoime@gmail.com, i vašu lozinku za ovu adresu na Gmailu. (Ukoliko nemate e-poštu, pročitajte kako je najlakše otvoriti)

Takođe, postoji mogućnost da dodate prijatelje i one sa kojima se dopisujete preko MSN mesedžera, a to ćete uraditi tako što kliknete na link "Find people you Instant Message" i odaberete opciju Windows Live Messenger i uneti vaše korisničko ime za MSN mesendžer, tj. celu adresu sa @ znakom.

Ukoliko ne želite ni ovo, i ovaj korak može da se preskoči ili obavi kasnije, jednostavno kliknite opet na link "Skip this step".

6. Sledeći korak je da popunite neke od ličnih podataka, koju ste srednju školu išli, fakultet ili gde trenutno radite. Ništa od ovoga nije obavezno uneti, ali će vam kasnije pomoći pri pronalaženju prijatelja, kao i tome da oni lakše pronađu vas.




7. Ukoliko ste ipak popunili prethodne podatke, pojavljuje vam se spisak prijatelja koje Facebook predlaže na osnovu podataka, i možete ih odmah dodati u vaš spisak prijatelja tako što ćete kliknuti na sličicu ili ime prijatelja, ili više njih odjednom, i kliknuti na dugme "Add as friend".


8. Sada ulazite u neku od postojećih školskih mreža. Jednostavno unesite ime škole u koju ste išli ili idete, i odaberite godinu. Ni ovo nije obavezno i može se takođe preskočiti.


9. Ovim korakom pravljenje naloga je završeno i možete uživati u čarima Facebooka. Sada možete da dodajete još informacija o vama, a sve to u cilju da vas bolje upoznaju ili da pronađete više prijatelja. Podešavanja možete pronaći u gornjem desnom uglu bilo koje stranice na Facebooku.

Napomene:
Možete da promenite jezik Facebooka tako što ćete na dnu bilo koje stranice odabrati vaš željeni jezik.
Bilo bi dobro da promenite podešavanja vašeg profila kako bi samo vaši prijatelji mogli da ih gledaju.
Budite pažljivi sa vašim privatnim detaljima, čak i kada ih delite sa vašim prijateljima.Ne šaljite slike zbog kojih ćete se kajati kasnije. Svako može da ih sačuva i podeli sa nekima koji vam se ne sviđaju ili ih ni ne poznajete.U sledećih nekoliko dana ću napisati i kako da šaljete slike na Facebook.





Nastavak na Kako da?...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kako da?. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kako da?. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.