Kako da VRATITE OBRISANE poruke na Fejsbuku?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 16:22

Kako da VRATITE OBRISANE poruke na Fejsbuku?

Poruke koje ste greškom obrisali u Facebook Messengeru možete vratiti na svoj računar ili laptop, evo i kako

Verovatno ste bar jednom u životu slučajno obrisali Facebook poruku. Možda ste bili ljuti na nekoga ili ste samo želeli da sredite prijemno sanduče. Bez obzira na razlog, taj razgovor će zauvek nestati iz vaše aplikacije i računara nakon što ga obrišete.

Međutim, šta da radite ako želite te poruke nazad?

Na raspolaganju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su vam različite metode za vraćanje poruka, piše Makeuseof, prenosi Tportal.

Proverite da li ste ih arhivirali

Ako tražite konverzaciju koja je u potpunosti izbrisana, prvo mesto koje vredi proveriti su arhivirane poruke. Pošto su dugmad za brisanje i arhiviranje jedno ispod drugog, možda mislite da ste nešto izbrisali, ali ste to zapravo arhivirali.

Prvo idite na Facebook stranicu i kliknite na ikonu Messenger u gornjem desnom uglu. Izaberite See all in Messenger, a zatim ikonu sa tri tačke koja se nalazi pored razgovora. U izboru izaberite arhivirane razgovore, tj. Archived chats. Skrolujte dole da biste videli poruku koje tražite. Da biste je vratili u inbox, kliknite na tri tačke i izaberite opciju Unarchive.

Možete pretraživati arhivirane poruke u aplikaciji Messenger na dva načina. Prvo pokrenite Messenger na svom telefonu i unesite ime osobe iz razgovora koji nedostaje u traku za pretragu. Ako ste arhivirali konverzaciju, ona će se pojaviti na listi, pa možete kliknuti na nju.

Druga metoda je da idete direktno na arhivirane razgovore. Ovo radite tako što uđete u Messenger, kliknete na sliku profila u gornjem levom delu ekrana, skrolujete do Preferences i izaberete Archived chats. Ako pronađete konverzaciju i želite da je vratite u prijemno sanduče, kliknite na nju duže i izaberite Unarchive.

Ako ne možete da pronađete poruke ovim metodama, verovatno ste ih izbrisali, ali ne brinite - postoji rešenje.

Vraćanje obrisanih poruka na Androidu

Android uređaji čuvaju keš memoriju svih aplikacija koje koristite. Ako koristite Messenger na Androidu, postoji šansa da ćete moći da vratite izbrisane poruke. Ako još niste instalirali menadžer podataka, preuzmite ga iz Google Play prodavnice.

Pokrenite ga i idite na Main Storage > Android > data > com.facebook.ocra > cache > fb_temp.

U tom folderu ćete pronaći nedavne poruke i, ako budete imali sreće, one koje ste nedavno izbrisali.

Nažalost, ako koristite iPhone, mnogo je teže pristupiti rezervnim podacima vašeg telefona iz Messenger-a. Biće vam potreban poseban softver za oporavak podataka iPhone-a.

Vraćanje poruka iz backup-a telefona

Uprkos brojnim izvorima, Facebook ne drži poruke 90 dana u arhivi. Jednom kada ih izbrišete, nestaju. Međutim, ako imate sreće, možda ste napravili rezervnu kopiju pre nego što ste ih izbrisali, tako da postoji šansa da tamo završe.

Idite na Settings & privacy > Settings > Privacy > Your Facebook information > View. Tu ćete moći da vidite većinu svojih nedavnih rezervnih kopija koje mogu da sadrže izbrisane poruke.

Važno je napomenuti da Facebook čuva ove podatke samo nekoliko dana, što znači da ako je rezervna kopija starija od nedelju dana, nećete moći da je preuzmete.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kako da vratite obrisane poruke na Facebook-u

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 12.Apr.2023, 06:07

Poruke koje ste greškom obrisali u Facebook Messengeru možete vratiti na svoj računar ili laptop, evo i kako. Verovatno ste bar jednom u životu slučajno obrisali Facebook poruku. Možda ste bili ljuti na nekoga ili ste samo želeli da sredite prijemno sanduče. Bez obzira na razlog, taj razgovor...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.