Kako biti IN na Fejsbuku?

Izvor: S media, 18.Maj.2011, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako biti "IN" na Fejsbuku?

Ukoliko želite da imate mnogo prijatelja na "Fejsbuk" listi, izbegavajte religiozne teme, dugačke statuse i porodične priče - pokazuje istraživanje ove najveće društvene mreže.

Popularnost na "Fejsbuku" se može steći pisanjem dužih priloga, razgovorima o muzici i sportu, izbegavanjem prevelike emocionalnosti i priča o porodici, ne obraćanjem pažnje na vreme i ne korišćenjem previše reči "ti", pokazali su rezultati "Fejsbukovog" istraživanja o načinima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na koje ljudi pišu i reaguju na nove priloge.

Fejsbuk kompromitovao podatke svih svojih korisnika!

Amerika: Našao bubreg preko Fejsbuka!(VIDEO)

Pet stvari koje ne smete da otkrijete na Internetu

Istraživanje je pokazalo i da je najbolje izbegavati religiozne teme, kao i da kada se korisnici "Fejsbuka" bore sa nesanicom nikada nećete naići na budnog prijatelja.

"Fejsbuk" je došao do tih rezultata analizom korišćenja reči u oko milion priloga korisnika sa engleskog govornog područja i pritom su eliminisane sve informacije koje bi mogle da otkriju identitet korisnika. Kada su statusi postali "anonimni", reči su organizovane u 68 kategorija na osnovu programa za analizu teksta LIWC (Linguistic Inquiry and Word Count) autora Džejmsa Penebejkera i Marte Frensis.

Neke od kategorija iz ove studije uključuju glagole u prošlom vremenu, predloge, religiju i pozitivna osećanja.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.